Ne želite da znate šta sam im rekla u poluvremenu… (video)

Naše reprezentativke su pobedile Francusku i osvojile bronzanu medalju. Ali posle vođstva u prvoj četvrtini, pada igre u drugoj i nekoliko grešaka, rezultat na kraju prvog poluvremena bio je 27:27.

„Da li shvatate da je osvojena bronzana medalja u ženskoj košarci. Mi imamo fenomenalne sportiste, ja se izvinjavam zbog mog stanja i frizure, ovo je veliki uspeh. Bronzana medalja za žensku košarku. Ne želite da znate šta sam im rekla u poluvremenu, to nije za javnost. Rekla sam im sve i svašta i po prvi put sam javno vređala devojke, ali moralo je tako. Moralo je da pukne i da izađe to iz njih i da dobiju ovu tešku utakmicu. Bilo je svega i prvi put uvreda na poluvremenu. Zbog toga im se izvinjavam, to nije moj manir. Nikada ne vređam igračice, koliko god da sam im bliska po godinama, ni sitne ni najmanje uvrede, to svi znaju. Jednostavno, osetila sam da je to potrebno, bukvalno je trebalo nešto da se izbaci, to nešto se izbacilo i bogu hvala evo je bronza. Nenormalno…“, rekla je ona, a prenose sportski mediji u Srbiji.

„Ogroman kamen sa srca mi je pao, prvi put u životu ne znam kako bih podnela poraz. Sinoć mi je bilo mnogo teško, taj osećaj da mi razočaramo zemlju, koja nam ne stavlja nikakav pritisak, pošto smo već napravile čudo. Ne znam, ne bi mi bilo dobro, jer mi je to životna deviza, spavaj mirno…“, rekla je Maljkovićeva i nastavila:

„Ogroma sreća… Ne mogu da ne pomenem uspeh svih naših sportista, ali budimo svesni, ovo je ženska košarka. Prošli smo teži put, ali uspeli smo da ustanemo. Sinoć je bilo jako bolno, teška patetika, patetične pesme, svega i svačega i u štabu i izmedju ekipe. Dobili smo svu moguću podršku, nemaš nikakav uslov, znaš da će svi biti zadovoljni ako budeš četvrti, a mi da jedini ostanemo bez medalje, pa nismo… šta već. Oko toga smo se skupili, oko svog uloženog truda i rada svih godina“, rekla je ona.

Takođe je zahvalila predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Draganu Đilasu, potpredsednici Ani Joković na pomoći i rekla da će se o ovoj generaciji dugo pričati.

„Svako ima svoju jako važnu ulogu. Ovo je generacija o kojoj će se pričati za 10, 20 godina, neko će da pravi analizu šta se ovde dogodilo“, rekla je Maljković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.