U trendu

Nedović: Moramo da iskoristimo šansu za Rio

Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Nedović rekao je da nacionalni tim ima veliku želju i motiv da odigra što bolje pred punom Arenom na kvalifikacionom turniru u Beogradu i izbori plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

„To je sigurno nešto posebno za nas. Jedinstvena prilika da se plasiramo na Olimpijske igre pred punom Arenom i jednostavno moramo da je iskoristimo. Imaćemo pritisak jer smo domaćini, ali ne smemo da imamo nikakvo opravdanje. Cilj je plasman na Olimpijske igre i to jasno od kada smo dobili domaćinstvo“, rekao je Nedović novinarima na predstavljanju novog dresa reprezentacije.

On je naglasio da poznaje kvalitet rivala na kvalifikacionom turniru i da srpski tim ne sme da ih potceni.

„Upoznat sa Letonijom i Češkom, međutim, nikako ne smemo da potcenimo Portoriko. Karlos Arojo je pozvan, igraće verovatno DZej-Dzej Barea i imaju jako dobre igrače na svim pozicijama“.

Član Unikahe rekao je da je iza njega dobra sezona u klubu, u kojem je uspeo da se izbori za novi, dvogodišnji ugovor.

„Završio sam sezonu pre sedam, osam dana i išcekujem početak priprema. Spremam se individualno i jedva čekam da počnemo. Završio sam jako dobro sezonu, poslednja tri meseca sam igrao na jako visokom nivou. Zaslužio sam produžetak saradnje u Malagi i zaista sam presrećan zbog toga“, rekao je 24-godišnji bek i osvrnuo se na medijska pisanja da će mu se u klubu pridružiti jedan od najkorisnijih igrača ACB lige prošle sezone Dejan Musli.

„Koliko znam nije još zvanično, postoje velike šanse da dođe. Ipak, ne znam da li će Marković ostati u Malagi. Zaista bih voleo da nas je što više u Unikahi“, zaključio je Nedović.

Kvalifikacioni turnir u Beogradu igra se od 4. do 9. jula, a Srbija se nalazi u A grupi sa Angolom i Portorikom, dok su u drugoj Japan, Češka i Letonija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar