U trendu

Mučenje se nastavlja: Novaku na putu do finala Vlada Australije i Nadal, prvi rival zemljak (video)

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, bez obzira na neizvesnost u vezi sa odlukom Ministarstva za imigracije u vezi sa vizom za boravak u Australiji, izašao je na teren Rod Lejver arene kako bi trenirao, ali je trening trajao sat kraće od najavljenog.

Đoković čeka šta će reći ministar za imigraciju Aleks Hok, u čijim rukama je odluka o zadržavanju ili oduzimanju vize za boravak.

Australijski mediji javljaju da je trening Novaka Đokovića trajao samo 30 minuta iako je plan bio da traje više od sat i po vremena. Navodno je Đoković prekinuo trening kada mu je kondicioni trener Mario Paniki preneo neku poruku!

U međuvremenu, žreb za Australijan open, što je trebalo da bude rok za odluku ministra, odložen je za više od sat vremena.

Da ste me pitali pre 36 sati šta će ministar za imigraciju uraditi u vezi Novaka, rekao bih da bi mu odobrio ostanak u Australiji. Ali sa pojavom novih informacija u vezi Novakovog slučaja juče, čini mi se da bi Ministar mogao da ospori vizu Đokoviću na bazi procene karaktera. To je veoma, veoma retka praksa – i problem sa njom je taj sto je potrebno definisati koji parametri u proceni karaktera su oni kojima se treba vladati. Ono sto je češće u praksi je da se uzme u obzir eventualno krivokletstvo podataka koji su dostavljeni u prijavi za vizu – ali ne znamo da li se ta opcija razmatra u ovom trenutku – izjavio je  Abul Rizvi za BBC.

Premijer Australije definitivno neće da priča o Đokoviću! On se pozvao na nedavnu izjavu ministra Houka i rekao da se ništa nije promenilo tim povodom. Dodao je da je ta odluka isključivo na ministru.

Australijski mediji javljaju da Morison neće komentarisati ništa oko Đokovića, kao i da ministar za imigraciju Aleks Houk još nije doneo odluku o njegovoj vizi, prenose sportski mediji.

Noć u strepnji, žreb u magli, premijer pričao, ministar nije – slobodni Novak čeka duel sa zemljakom!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, našao se u glavnom žrebu Australijan opena kao prvi nosilac, i za rivala je dobio Miomira Kecmanovića, iako je to bilo pod znakom pitanja jer je tokom noći bilo najavljeno da će ministar za imigracije Australije Aleks Hok ukinuti njegovu vizu za boravak u toj zemlji.

Đoković je na žrebu za prvog protivnika, u prvom kolu takmičenja, igraće protiv zemljaka Miomira Kecmanovića.

Ali, mora se istaći, to je i dalje neizvesno jer ministar Hok zadržava pravo da u svakom momentu ukine vizu Đokoviću „ukoliko pronađe dovoljno dobre razloge za to“.

Noć je upravo protekla u tom duhu jer su mediji, što australijski, što britanski, ali i argentinski, najavljivali nepovoljan ishod drame po Đokovića.

Vreme je proticalo i svelo se na to da će odluka biti objavljena u momentu početka žreba – što se odužilo.

Žreb za Australijan open je trebalo da startuje u 5.00 po našem vremenu, ali je došlo do iznenadnog odlaganja, potom i konferencije za medije Skota Morisona, premijera Australije, da bi izvlačenje parova počelo tek oko 6.20.
Odlaganje žreba je bilo povezivano i sa konferencijom za medije premijera Morisona, ali je on, za razliku od prethodnih, u ovom slučaju ostao uzdržan.

„On ima posebne ministarske moći i ja neću to komentarisati“, naveo je Morison.

Mediji u Australiji su preneli da ministar Hok nije doneo odluku o Đokovićevoj vizi, što znači da je on i dalje slobodan čovek, uprkos činjenici da je priznao da je napravljena materijalna greška u apliciranju za vizu, pošto nije prijavio da je pre Australije boravio u Španiji.

Kako prenose sportski mediji, ulje na vatru su dodali i španski mediji objavivši da je pokrenuta istraga o tome kako je Novak uopšte stigao u Španiju, a on je tokom noći, po našem vremenu, obavio trening, doduše, kako javljaju mediji, na terenu Rod Lejver arene proveo je sat vremena manje od najavljenog, što je dodatno podgrejalo atmosferu, ali zasad – sve je mirno, Đoković je slobodan i u žrebu za Australijan open.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.