U trendu

Nejmar: Možemo da nadoknadimo tri gola zaostatka za Juventusom

Fudbaler Barselone Nejmar rekao je danas da njegova ekipa može da nadoknadi tri gola zaostatka u revanšu protiv Juventusa i plasira se u polufinale Lige šampiona.

Fudbaleri Barselone u sredu od 20.45 igraju na svom terenu protiv Juventusa, revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. U prvoj utakmici prošle srede u Torinu crno-beli su pobedili sa 3:0.

Barselona se plasirala u četvrtfinale spektakularnom pobedom od 6:1 u revanšu osmine finala protiv Pari Sen Žermena, nakon što je u prvoj utakmici izgubila sa 0:4. Španski tim je izmedju dve utakmice sa Pari Sen Žermenom ostvario četiri uzastopne pobede uz gol razliku 15:3.

Sada je Barselona u težoj situaciji, pošto je od pobede protiv Pari Sen Žermena pretrpela tri poraza u sedam utakmica i druga je na tabeli španskog prvenstva sa tri boda manje, ali i utakmicom više od Real Madrida.

Ekipa Luisa Enrikea u revanš u Torinu ulazi posle prvenstvene pobede protiv Real Sosijedada od 3:2.

„Svaka utakmica u Ligi šampiona je teška. Ali, mi smo isti tim i možemo to da ponovimo. Moraćemo da damo sve od sebe. Verujemo da ponovo možemo da napravimo preokret“, rekao je Nejmar, koji je u revanšu protiv Pari Sen Žermena postigao dva gola uz dve asistencije.

Fudbaler Barselone Lionel Mesi je u tri od poslednjih pet utakmica postigao po dva gola, ali nije uspeo da se upiše medju strelce u porazima od Malage i Juventusa.

„Ti momci su kao ajkule. Ako pokažeš i mali znak nervoze, oni namirišu krv i dokrajče te. Moramo da ih oteramo što dalje od gola, da ih udvajamo kada možemo i zatvorimo njihove linije izmedju odbrane i veznog reda“, rekao je fudbaler Juventusa Djordjo Kjelini, strelac trećeg gola u Torinu.

Ako Mesi postigne dva gola protiv Juventusa, postaće prvi igrač koji je postigao ukupno 500 golova u zvaničnim utakmicama za Barselonu. Mesi je od svog debija za Barselonu 2004. godine odigrao 575 utakmica.

Barselona pokušava da se plasira u polufinale Lige šampiona prvi put od 2015. godine, kada je osvojila to takmičenje pobedom protiv Juventusa u finalu.

Barselona je do sada pet puta bila prvak Evrope, a Juventus će ove sezone pokušati da osvoji treću titulu.

Crno-beli u utakmicu ulaze posle tri uzastopne pobede, a izgubili su samo jednom u poslednjih 19 utakmica, uz 16 pobeda i prvi su na tabeli u Seriji A.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.