U trendu

Nemačka bez Moa Vagnera na Evrobasketu

BERLIN – Košarkaški reprezentativac Nemačke Moric Vagner propustiće predstojeće Evropsko prvenstvo zbog povrede članka, saopštio je Košarkaški savez Nemačke.

Mo Vagner je uz brata Franca, koji mu je i saigrač u NBA ekipi Orlando Medžika, trebalo da bude uzdanica reprezentacije koju predvodi selektor Gordon Herbert.

„Reći ću vam kako stoje stvari. Boli me. Radovao sam se ovom turniru godinama. Da igram za Nemačku u Kelnu i mom Berlinu, sa bratom, na Evropskom prvenstvu je nešto o čemu sam sanjao dugo. Nažalost, neću moci da nastupim ni na jednom od predstojećih mečeva ovog leta. Teško mi je da prihvatim činjenicu da povreda članka nije zalečena, ali i to je deo igre. Ovaj tim je poseban i pomno ću pratiti momke i podržavati ih“, rekao je Vagner za sajt Košarkaškog saveza Nemačke.

Selektor Herbert poželeo je starijem od braće Vagner brz oporavak.

„Težak udarac za nas, a posebno za njega. Zaista je želeo da igra u Nemačkoj, pred svojim navijačima, u svojoj zemlji. Moric je sjajan košarkaš i veoma dobar momak. Zdravlje je na prvom mestu i želimo mu da se što pre oporavi. Još mnogo dobrih godina u košarci je pred njim“, izjavio je Herbert.

Nemcima će pod košem faliti i centar Dalasa Maksi Kleber, koji je odlučio da preskoči reprezentativne obaveze.

Na Evropskom šampionatu koje će početi 1. septembra Nemačka će se u B grupi u Kelnu takmičiti sa Francuskom, Litvanijom, Slovenijom, Mađarskom i BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar