U trendu

Nemanja Matić, skromni dobročinitelj iz Vrela

Jedan od naših najboljih fudbalera Nemanja Matić, pokazao je još jednom veliku humanost. O tome da je dao gotovo 72.000 evra za lečenje malog Dušana Todorovića saznali smo od Dušanovog oca. Poznato je da Nemanja godinama pomaže sunarodnicima i svom rodnom kraju kod Uba i ne voli da se o tome govori.

Još jedna priča iz Vrela kod Uba počinje i završava se o pravom komšiji i dobrotvoru Nemanji Matiću. Svetski poznata fudbalska zvezda, ali pre svega dobar i human čovek, kratko će vam o njemu reći njegove komšije u Vrelu.

„Uopšte nije iznenađenje da on da neku donaciju, a možda i veću, pet puta možda za neke potrebe u državi Srbiji“, kaže Radomir Jovičić, predsednik FK „Vrelo“, za RTS.

Meštani Vrela nerado govore o humanim gestovima svog komšije Nemanje Matića. Kažu, neprijatno im je jer nema kome nije pomogao, a i ljutio bi se ako bi se o tome mnogo pričalo.

„Nije taj tip da se hvali, njega kad dođe ovde nećete videti u kolima, on izađe tu peške, prođe to je za njega najnormalnije, stane uvek tu, mnogi bi prošli on uvek stane, pogleda utakmicu bez ikakvih problema. Stvarno momak na mestu“, priča Nenad Nikolić, meštanin Vrela.

Iako ne žele mnogo da pričaju o svemu što čini za svoj kraj i ljude u nevolji, poštujući Nemanjinu skromnost, pojedini meštani Vrela, ipak ponosno ukazuju na obnovljenu crkvu, novi stadion koji gradi za seoski klub i druga dobra dela našeg fudbalera.

View this post on Instagram

Srbijo hvala!

A post shared by Nemanja Matic (@nemanjamatic) on

Prema rečima Radomira Jovičića, Nemanja pita šta je potrebno, kome treba pomoć, a kada sazna brzo deluje bez obzira na to da li je reč o obezbeđivanju sredstava ili donošenju opreme iz Engleske.

„Tako i za bolesnu decu i za školovanje perspektivne dece, nekoga ko možda postane neki stručnjak, naučnik… On uvek pomaže“, naglasio je Jovičić.

Zbog svega što je učinio za svoj rodni kraj, Ubljani su Nemanji podarili ulicu sa njegovim imenom. U rodnom Vrelu ga čekaju da po ko zna koji put stisnu ruku komšiji, ovoga puta zbog pomoći malom Dušanu Todoroviću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)