U trendu

Nemci otkrili: Zbog ovoga se krije istina o Šumaherovom stanju

Prošlo je skoro osam godina otkako je Mihael Šumaher doživeo nesreću na skijanju i zadobio teške povrede mozga, a o njegovu zdravstvenom stanju danas se jako malo zna.

Poslednji detaljni izveštaj o stanju sedmorostrukog svetskog prvaka u formuli 1 objavljen je još u septembru 2014. godine, kada je Šumaher iz bolnice prebačen u svoju kuću na Ženevskom jezeru.

Nemački list Focus navodi da verovatno nikad nećemo saznati kakvo je zdravstveno stanje Šumahera i da se s tim treba pomiriti. Naime, dva su razloga zašto se krije istina o njemu.

Prvi je taj što zbog složenosti povrede mozga kao u Šumaherovom slučaju ni najbolji lekari ne mogu dati prognozu. Promene su sasvim normalne i jedan dan može biti sasvim različit od drugoga. Zbog toga predviđanja nisu pouzdana.

S druge strane, Sabine Kem, kao predstavnica porodice Šumaher, želi da obaveštava javnost samo kad postoji nova i konkretna nada u poboljšanje.

Kad bi Kem danas objavila saopštenje o Šumaherovom stanju, verovatno bi istu stvar morala da uradi i sutra. I prekosutra. Princip postaje jasan, navodi Focus.

Zbog ovih razloga porodica se odlučila da se sasvim izoluje od javnosti i svi poštovaoci legendarnog Šumija moraju da prihvate da možda nikad neće saznati u kakvom je stanju jedan od najomiljenijih ličnosti u svetu sporta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)