U trendu

Nemci spremaju kokice: Prenose NFL utakmica u Frankfurtu gledaće u – bioskopima

Ljubitelji američkog fudbala u Nemačkoj koji nisu nabavili karte za dve NFL utakmice u Frankfurtu imaju novu mogućnost: da penose gledaju u lokalnim bioskopima.

Lanac biskopa „Cinemax“ je u partnerstvu sa međunarodnim servisom sportskih prenosa DAZN najavio u petak da će prenositi utakmice u 18 svojih bioskopa širom Nemačke.

„Kanzas Siti Čifsi“ se susreću sa „Majami Dolfinsima“ 5. novembra u „Dojče Bank Parku“, a „Nju Ingland Patriotsi“ igraju protiv „Indijanapolis Koltsa“ nedelju dana kasnije. Ulaznice za obe utakmice su rasprodate za nekoliko minuta.

„Interesovanje za praćene utakmica uživo s drugim navijačima je zato veliko“, navodi se u saopštenju DAZN-a.

„Navijači mogu da obe utakmice u Frankfurtu gledaju na velikim ekranima uz kokice, načose i hladna pića“, piše u saopštenju.

Grupa DAZN je potpisala 10-godišnji ugovor sa NFL-om za isporuku usluge „Game Pass International“ navijačima izvan Sjedinjenih Država počevši od ove sezone. DAZN ima sportske prenose u Nemačkoj od 2016.

Nemačka je postala najveće tržište NFL-a u Evropi. Ta liga je prošle godine organizovala prvu utakmicu regularne sezone u toj zemlji kada je Tom Brejdi predvodio „Tampa Bej Bakanirse“ do pobede od 21-16 nad „Sijetl Sihoksima“ u „Alijanc areni“ u Minhenu.

NFL procenjuje da ima 18 miliona navijača u Nemačkoj, od kojih su 3,6 miliona „strastveni“, rekao je za Asošiejted pres Aleksandar Štajnfort, generalni menadžer NFL-a za Nemačku.

„Uzbuđenje zbog dolaska NFL-a bilo je toliko veliko, da mislim da bi bez obzira koji bi od 32 NFL tima izašli na teren, to izazvalo veliko interesovanje i veoma brzu rasprodaju ulaznica“, rekao je Štajnfort.

Interesovanje za prošlogodišnju utakmicu je podstaklo alternativne opcije za gledanje: navijači su prepunili košarkašku arenu „Audi Dome“ u Minhenu da bi na velikom ekranu gledali prenos koji je platila „Dojče Bank“.

„Cinemax“ iz Hamburga nije odgovorio na pitanje AP o kapacitetu 18 bioskopa u kojima će se prikazivati prenos utakmica. Najjeftinije karte za to koštaju 7,99 evra.

U Sjedinjenim Državama navijači koledž američkog fudbala u grupi „Atlantic Coast Conference“ mogu da gledaju televizijske prenose utakmica svog tima u lokalnim bioskopima po sporazumu između kablovske mreže ESPN i „Theatre Sports Network“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar