U trendu

Neslavan kraj derbija, gosti napustili teren u 80. minutu

Derbi 9. kola fudbalske lige Crne Gore između Budućnosti i Zete u Podgorici nije završen, jer su gosti u 80. minutu napustili teren nezadovoljni suđenjem.

Domaćin Budućnost povela je u 75. minutu golom Draška Božovića iz penala, a pet minuta kasnije došlo je do haosa.

Naime, sudija Nikola Dabanović je u 79. minutu dodelio crveni karton igraču Zete Srđanu Krstoviću, jer je laktom udario Marka Vučića.

To je bilo treće isključenje gostiju i tada su oni odlučili da napuste teren.

Prethodno je isključen vezista Zete Vasko Kalezić, krajem prvog dela meča, a potom je u 73. minutu u svlačionicu morao i štoper Janko Simović zbog prigovora nakon penala.

Po završetku meča, Alfons Sopo, kamerunski fudbaler koji nastupa za crnogorsku Zetu, rekao je da je bio žrtva rasizma.

Sopo je naveo da je reagovao kod dosuđenog penala.

“Bio sam blizu sudije, rekao sam mu da to nije penal, da ne može da bude penal, da se to nigde ne svira”, naveo je Sofo.

On je naveo i da ga je sudija Nikola Dabanović potom uvredio.

“Dobacio mi je ‘J….. te crnac’. Znam crnogorski jezik, sve razumem. Saigrač je stao u moju zaštitu i dobio je crveni karton”, naveo je Sopo za “Vijesti“.

Kamerunac je u Crnoj Gori od 2015. godine, a pre Zete je igrao za Rudar.

“Drugi put se ovo događa. Ne mogu da se setim imena sudije koji je to uradio ranije. Ne znam da li su oni rasisti, ali ovo jeste nepoštovanje. Došao sam iz Kameruna da igram u Crnoj Gori i ono što najmanje očekujem jeste poštovanje. Da se ovako nešto dogodi u Francuskoj ili Engleskoj, to bi bio skandal velikih razmera”, rekao je Sopo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.