U trendu

Neslavni oproštaj legende: Posle brutalnog nokauta rukavice ostavio na podu (video)

Vitor Belfort nije završio karijeru ni približno na način kakvom se nadao. Lioto Mačida ga je impresivno i brutalno nokautirao, ali je Brazilac ostao pravi šampion do kraja i povukao se uzdignute glave.

https://dai.ly/x6jhmb0

Iako je već ranije najavio kako mu je ovo poslednja borba, Belfort je posle okršaja sa godinu dana mlađim zemljakom otkrio da li je ovo zaista kraj njegove karijere. Uzdignute glave i osmehom na licu, on je to potvrdio, piše Fight Site.

– Čestitao bih Mačidi i njegovom timu, dobro me je iznenadio i pogodio. Zahvalio bih se i svom timu i svojim fanovima i porodici. Dobro sam. Ovo je bilo dugo putovanje, a ja sam došao do njegovog kraja. Ovim putem ostavljam rukavice ovde na podu kaveza – rekao je Belfort i poslenji put mahnuo navijačima.

Nije želeo da previše govori o tome šta mu sada predstoji, već je priznao da razmišlja samo o odlasku kući, u uživanju u vremenu s porodicom i u onome što je u više od 20 godina karijere stekao.

Belfort je karijeru započeo krajem 1996. godine, dok je već u februaru 1997. prvi put nastupio u UFC kavezu. Većinu karijere odradio je u oktogonu, gde je 2004. kratko bio prvak poluteške kategorije, a nastupao je i u Prideu i Cage Rage promociji. Karijeru završava sa 26 pobeda i 14 poraza, dok je kao UFC borac upisao 15 pobeda i devet poraza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.