U trendu

Ni fudbaleri Uniona ne mogu da poveruju u dobre rezultate koje su ostvarili

Fudbaleri Union Berlina ni sami ne mogu da poveruju u dobre rezultate koje ostvaruju ove sezone.

„Ovo je pomalo nestvarno“, rekao je fudbaler sredine terena Uniona Rani Kedira, posle pobede protiv Lajpciga od 2:1.

Union je ušao u Bundesligu 2019. godine, a ove sezone je već ostvario cilj od 40 osvojenih bodova koji osiguravaju opstanak u ligi i petu uzastopnu sezonu. Do kraja šampionata ima još 14 utakmica.

„Niko nije mogao da zamisli ovakav razvoj događaja. Pre početka sezone smo razgovarali i dogovorili se da što pre osvojimo 40 bodova, pošto znamo koliko je teško igrati u Bundesligi“, naveo je Kedira.

To je četvrti put u šest utakmica da je Union pobedio kada je imao gol zaostatka.

„Ne znamo tačno kako preokrenemo ovakve utakmice. Mislim da je to neverovatan moral. Nije zaslužena pobeda, nije lepa pobeda, ali je pobeda morala. I mislim da je to ono što čini ovaj tim“, rekao je Rani Kedira, mlađi brat bivšeg nemačkog reprezentativca Samija.

Posle 20 kola Union je drugi na tabeli sa 42 boda i ima bod manje od vodećeg aktuelnog šampiona Bajerna iz Minhena. Berlinski tim pobedio je u svakoj utakmici od početka godine.

„Ludilo se nastavlja“, rekao je trener Urs Fišer u subotu posle pobede protiv Lajpciga.

To je bila peta uzastopna pobeda Uniona u ligi protiv Lajpciga, kojom je prekinut niz domaće ekipe od 18 utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

„Ovo je čak nerealnije nego što je bilo pre početka utakmice. Imamo 42 boda iz 20 kola, šta da kažem“, naveo je švajcarski trener.

Union će prvi put igrati u nokaut fazi Lige Evropa, pošto u četvrtak gostuje u Holandiji u utakmici protiv Ajaksa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.