U trendu

Nije prvi samo u tenisu: Koliko zarađuje Đoković?

Novak Đoković je čovek kog „vole da mrze“, i to u javnosti široj od sportske. Šta god da neko misli o njemu, ne može da se ospori činjenica da je Đoković jedan od najboljih tenisera u istoriji. Međutim, istovremeno je i najbogatiji teniser sveta.

On je od nagrada na turnirima osvojio 134 miliona dolara, pa je tako postao prvi teniser koji je zaradio 100 miliona dolara novčane nagrade. Samo u 2019. godini zaradio je 9,1 milion dolara, više nego bilo koji drugi protivnik.

Forbs je procenio da je Đoković 2019. godine zaradio 50 miliona dolara. To bi značilo da je zaradio preko 40 miliona od sponzora, gde spadaju brendovi Seiko, Lakost, Asiks i Ultimejt Softver Grup, a od ove godine tu je i Pežo, prenosi Tenis Vorld.

Pored svega ovoga, 2013. godine Đoković je napisao knjigu o ishrani i načinu života, želeći da podeli svoja iskustva sa ljudima širom sveta.

Takođe ima i svoju liniju prehrambenih proizvoda pod nazivom „Đokolajf“ i vlasnik je lanca restorana „Novak Kafe & Restoran“ u Beogradu i na Kopaoniku.

Šta Novak Đoković radi sa svojim novcem?

Uprkos svemu ovome, čini se da vodi prilično neupadljiv život, ali i da često voli da promeni dom.

Vlasnik je dvosobnog stana u Monte Karlu, jednom od gradova sa najskupljim tržištem nekretnina na svetu. Pre tri godine kupio je nekoliko stanova u Njujorku za sumu od 10 miliona evra, a prošle godine i luksuzni penthaus sa tri spavaće sobe u Majamiju.

Đoković voli da putuje „u velikom stilu“, pa je tako stigao privatnim helikopterom na jednu manifestaciju 2015. godine. Kupio je i luksuznu jahtu „Menhetn 90“ od 2,5 miliona dolara 2009. godine, ali ju je posle nekoliko godina prodao.

Što se voznog parka tiče, Đoković vozi Teslu Model X, a poseduje i automobile kao što su Audi i Mercedes-Benz, mada ga često vide u okolini Monte Karla sa biciklom.

Pored svih ovih vrtoglavih suma, jedna stvar ne sme da se zaboravi. Novak Đoković je, zajedno sa suprugom, jedan od tenisera koji svake godine daje najveće donacije u humanitarne svrhe.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)