U trendu

Nije samo Gaćinović: Murinjo ishvalio golmana Svilara i „kaparisao“ ga za Junajted!

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo pohvalio je mladog golmana Benfike Mileta Svilara i pokrenuo priče oko mogućeg transfera u budućnosti, prenosi portugalski Rekord.

Portugalac je svoje impresije mladim Srbinom preneo predsedniku Benfike Luisu Felipeu Vijeiri posle meča dva tima u Ligi šampiona na Old Trafordu.

Sin nekadašnjeg jugoslovenskog golmana Ratka Svilara skrenuo je pažnju na sebe u dva duela engleskog i portugalskog velikana u elitnom takmičenju, a Murinjo je i posle meča u Lisabonu imao samo pohvale za budućeg A reprezentativca Srbije.

Iako je u oba susreta nesrećno primio golove, Svilar je skrenuo pažnju Murinja i čitave Evrope kao najmlađi golman koji je u Ligi šampiona odbranio jedanaesterac u Mančesteru, uz nekoliko odličnih odbrana.

Učinak 18-godišnjeg čuvara mreže nije promakao ni legendi Mančester Junajteda Ser Bobiju Čarlonu koji je impresije o Srbinu takođe preneo predsedniku kluba sa La Luža.

Mile Svilar je rođen u Antverpenu, u Belgiji je i počeo karijeru, a od ovog leta je član Benfike posle transfera iz Anderlehta.

Inače, Žoze Murinjo je nedavno, na utakmici Austrije i Srbije u Beču posmatrao na delu još jednog fudbalera iz naše zemlje i to Mijata Gaćinovića kojeg bi rado doveo na „Teatar snova“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.