U trendu

Niko Hulkenberg novi vozač ekipe Hasa u F1

ŠARLOT – Nemac Niko Hulkenberg voziće naredne sezone za ekipu Hasa u šampionatu Formule 1, saopštio je danas američki tim.

Hulkenberg (35) će u ovom timu da zameni Mika Šumahera, koji je za Has vozio prethodne dve sezone. On je u Formuli 1 debitovao 2010. godine za ekipu Vilijamsa na Velikoj nagradi bahreina, a potom je vozio za Zauber, Fors Indiju i Reno, a ove sezone vozio je dve trke za tim Aston Martina.

„Veoma sam srećan što ću 2023. voziti za ekipu Hasa. Osećam se kao da nikada nisam napustio F1. Uzbuđen sam što ću ponovo imati priliku da radim ono što najviše volim i želim da se zahvalim vlasniku tima Džinu Hasu na poverenju“, rekao je Hulkenberg.

Nemac je u dosadašnjoj karijeri vozio 181 trku u Formuli 1, ali nije ostvario nijednu pobedu. On je 2015. godine sa Poršeom pobedio u trci „24 sata Le Mana“.

Za Has će naredne sezone, pored Hulkenberga, voziti Danac Kevin Magnusen. Do kraja sezone u šampionata F1 biće vožena još jedna trka za VN Abu Dabija, koja će biti održana 20. novembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar