U trendu

Nikodijević pozvao Beograđane da pozdrave šampione

BEOGRAD – Novi-stari šampioni Evrope, vaterpolisti Srbije, i 17-godišnja srpska teniserka Olga Danilović, nakon što je u Moskvi osvojila prvi WTA trofej u karijeri, proslaviće večeras uspehe na balkonu Skupštine Beograda.

„Ovo je tradicionalna proslava koja predstavlja dodatni motiv sportistima kada se bore za svoju zemlju. Znaju da ih čeka ‘Balkon’ i ogroman broj građana ispred Skupštine grada Beograda. Od te tradicija koja traje decenijama ne želimo da odustanemo“, poručio je za Tanjug predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je pozvao sve one koji su večeras u mogućnosti da se pridruže proslavi, dodajući da se očekuje dobra zabava koja će početi u 19:30, nastupom Đ-va.

Vaterpolisti će na najpoznatiju terasu u prestonici izaći u 20:15 časova, a pola sata pre toga očekuje se nastup Marine Visković, dodao je Nikodijević.

„Očekujem da dođe veliki broj Beograđana. Biće to jedna velika žurka. U svakom slučaju naši zlatni vaterpolisti i Olga Danilović su zaslužili jedan spektakularan doček“, rekao je predsednik Skupštine grada.

Navodeći da vaterpolisti pišu novu istoriju beogradskog sporta i da Olga Danilović pomera granice u ženskom tenisu, Nikodijević je rekao da očekuje da će ovakvih dočeka biti još mnogo.

Pre nego što sportiste pozdrave navijači za njih će biti organizovan svečani prijem u Starom dvoru, a vaterpolisti, koji su u Barseloni postali prvaci Evrope, i Danilović nakon prijema će se obratiti Beograđanima sa „šampionskog balkona“.

Srpski vaterpolisti pobedili su juče u finalu Španiju posle peteraca 12:10 i četvrti put u nizu postali prvaci Evrope, dok je Danilović dan kasnije u borbi za trofej savladala Ruskinju Anastasiju Potapovu 7:5, 6:7 (1:7), 6:4 i postala prva u istoriji tenisa kojoj je to uradila kao „srećni gubitnik“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar