U trendu

Nikolić: Mnogo nam je lepo, ali još ništa nismo osvojili

Trener Partizana Marko Nikolić rekao je da se oseća mnogo lepo posle današnje pobede nad Crvenom zvezdom, ali da njegovi fudbaleri ne smeju da se opuste jer još ništa nisu osvojili.

„Koliko god da je lepo, a mnogo je lepo, pre svega igračima Partizana, šest kola je do kraja prvenstva. Ništa nismo osvojili. Imaćemo večeras vremena da se radujemo i opustimo, možda i sutra, a već od četvrtka sledi priprema za Vojvodinu. Koncentraciju moramo da držimo do kraja“, rekao je Nikolić novinarima posle utakmice.

Partizan je kao gost na stadionu „Rajko Mitić“ pobedio Zvezdu sa 3:1 i po broju bodova se izjednačio sa „večitim“ rivalom na tabeli Super lige.

Nikolić je istakao da je ponosan na svoje igrače, kojima je posebno čestitao i za koje je rekao da su sve vreme verovali da će stići Zvezdu.

„Sve vreme verujemo, odavno bismo se predali da nismo. Igračima skidam kapu za mentalnu čvrstinu i poštenje prema dresu koje pokazuju“, naveo je Nikolić.

Prema njegovim rečima, sistem u kom se dele bodovi je išao na ruku Partizanu, ali je kazao da je njegov klub bio jedini od 16 koji je bio protiv toga kada se uvodilo pre nekoliko godina, uz reči da je „tada to izgleda odgovaralo svima, a sada je nama išlo na ruku“.

On je naveo da je pobeda nad Zvezdom važna iz više razloga, a posebno je istakao seriju od 28 utakmica bez poraza, u koju spadaju dve pobede i remi sa „večitim“ rivalom.

„Igračima nije bilo lako da devet meseci igraju pod pritiskom, bez prava na grešku jer je i Zvezda sve vreme igrala dobro i pobedjivala. To je bila igra nerava, živaca i demonstracija kvaliteta oba tima“, kazao je trener Partizana.

Nikolić je zahvalio publici na ambijentu i naveo da je vreme da ona „stane iza tima“ jer „ne zna kada će to biti ako ne bude sada“.

Po njegovim rečima, pobeda nad Zvezdom je „apsolutno zaslužena i čista kao suza“.

„Igrali smo dosta dobro, kontrolisano, sa postavom kojom i inače igramo. Imali smo mnogo prilika, situacija i stravičan pad početkom drugog poluvremena, kada smo se malo uplašili pobede. Uz ova tri gola, Filip Manojlović je dva-tri puta odbranio jedan na jedan. Mislim da je pobeda apsolutno zaslužena i čista kao suza. Najveća zasluga i čestitke igračima Partizana, ali i upozorenje da ovo nije bilo finale, da nije kraj jer se nije dodeljivao pehar. Ima još mnogo da se igra do kraja, na oba fronta“, rekao je Nikolić.

On je rekao da je Leandro Tavamba igrao „korektno“, ali nije tome želeo da pridaje značaj.

„Po starom, dobrom običaju ćemo da radimo ono što ne treba i ima kontra efekat. Video sam Milana Radina koji je ušao na poziciju koja nije njegova i uradio stravičan posao. Video sam i sve ostale. Tavamba je naravno igrao dobro . Sud o njegovoj igri je dala publika. Od trenera treba uvek kritike da dobija“, rekao je Nikolić.

Nikolić je zahvalio treneru Zvezde Miodragu Božoviću i ostalim ljudima iz Zvezde na gostoprimstvu, za koje je rekao da je „onako kako treba da bude“.

Partizan će u sledećem kolu dočekati Vojvodinu, dok će Zvezda gostovati Napretku u Kruševcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar