U trendu

Nikolić: Spremni smo za derbi, verujem u pobedu Zvezde

BEOGRAD – Fudbaler Crvene zvezde Veljko Nikolić izjavio je da veruje u pobedu „crveno-belih“ u predstojećem derbiju protiv Partizana.

Crvena zvezda je pre dva dana na svom terenu pobedila Javor 4:1 u meču osmog kola Superlige Srbije. Nikolić je na ovom meču igrao od 80. minuta, a uspeo je da se upiše u strelce u samom finišu utakmice.

„Lepo je ponovo biti na terenu i igrati na Marakani pred našim navijačima. Uželeo sam se takmičarskih utakmica, baš dugo nisam igrao, samo prijateljske, ali nisam klonuo duhom, već sam nastavio da treniram još jače i eto dobio sam šansu“, rekao je Nikolić za zvanični sajt kluba.

On je istakao da mu je drago što je postigao gol na meču sa Javorom.

„Mislim da šef Miloš Milojević može da bude zadovoljan, ne samo mojom partijom, već i pobedom od 4:1. Na ličnom planu mi je drago što sam postigao gol, baš sam srećan i zadovoljan zbog toga, ulilo mi je dodatno samopouzdanje, ali najvažnija je pobeda i to da smo u Superligi maksimalni“, izjavio je Nikolić.

Crvena zvezda će u sredu gostovati Partizanu od 20 sati u utakmici devetog kola SLS.

„Derbi je praznik srpskog fudbala. Imao sam sreću da budem deo toga, naravno, kao i svako, želim da budem na terenu u sredu, ali na treneru je da odluči. Lično se osećam spremno, i psihički i fizički. Poštujemo „večitog rivala“ i svesni smo da tu forma ne igra veliku ulogu, te da je derbi posebna utakmica. Pobediće onaj ko se za to više bude borio na terenu. Nadam se da ćemo to biti mi, verujem u to“, dodao je fudbaler Crvene zvezde.

Crvena zvezda će u Ligi Evrope igrati sa Monakom, Ferencvarošem i Trabzonom.

„Grupa je svakako u rangu Lige šampiona, ali ne bežimo od odgovornosti i toga da smo mi ekipa iz prvog šešira. U sva tri navrata u LE smo uspevali da prezimimo i nema razloga da to i sada ne učinimo. Verujem u ekipu i radujem se utakmicama koje nas čekaju u Evropi“, zaključio je Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.