U trendu

Nisu mu zaboravili: Vilander otkrio zašto je publika u Njujorku izviždala Novaka (video)

Sedmostruki Gren slem šampion Mats Vilander osvrnuo se na ponašanje publike u Njujorku koja je zvižducima sa terena ispratila povređenog Novaka Đokovića.

– Publika u Njujorku ne zaboravlja. To možete videti i na košarkaškim i fudbalskim utakmicama – rekao je Šveđanin i dodao:

– Oni ne zaboravljaju ono što se dogodilo odavno. Tako da nisu Novaku zaboravili ono što se desilo sa Endijem Rodikom. Ali su se prema Đokoviću poneli veoma nepravedno i izviždali su ga iako se svojski potrudio – smatra Vilander i dodaje da je zbog toga publika i Njujorku jedinstvena na svetu.

Podsetimo, posle meča sa Endi Rodikom na US Openu 2008. godine, koji je tada 21-godišnji Novak dobio u četiri seta, pobedivši tako Amerikanca na domaćem terenu, publika je iz sve snage zviždala pobedniku, koji je pokušao da tada, vrlo neiskusno, vrati navijačima istom merom – uvredama.

Rodik je kasnije izjavio da je malo falilo da u svlačionici dođe do fizičkog okršaja između njega i Đokovića.

4 komentara
 1. Anonimni

  Srbija je mnogo mala po prostranstvu i broju stanovnika, ali mnogo velika sa velikim naučnicima, sportistima, umetnicima… Svet bi bio u mraku, da nije bilo srbina… A medijska svetska propaganda piše o Srbiji i srbima često tako ružno, kao da smo neko pleme na Balkanu… Ne praštaju nam rezultate i teško „vare“ srpsku inteligeciju… Istina je na našoj strani-takvi smo! Tuđe nećemo, a svoje nedamo. Zivela Srbija sa još uspešnijim srbima!

 2. Anonimni

  Gosn Vilander ,NOVAKA i njegove sugradjane ZABOLI UVO sta vi i ameri mislite . I da vam SRBIN uzvrati-MRZITE i svi ameri , ga jer je iz jedne male zemlje koju nemozete da podjarmite i pored silnog novca ulozenog u korupciju vlasti NOLE JE SVETSKI PRVAK -IZNAD SVAKOG AMERIKANCA -AMIN!

 3. TIJANA

  Apsolutno neverujem,da je publika izvizdala Djokovica zbog nekadasnje pobede nad Rodikom. Evidentno je,da je Djokovic neomiljen,na svim svetskim turnirima ma gde se oni odigravali.Mislim da je razlog toj netrpeljivosti publike prema Djokovicu,sto je poreklom Srbin,a Srbija evidentno,nije na „dobrom glasu“,u zemljama zapadne demokratije.!

  1. Legionar

   Nacija koja nema opštu kulturu, ne čita, ne zna ništa o istoriji, gleda samo CNN i slepo veruje njihovim vestima, ne može ni da bude drugačija. Takvima pakostiš samo ako si uvek bolji, nek’izjedu džigericu od muke!

Napišite komentar