U trendu

Nori: Želim jos dalje, hoću da osvojim grend slem

LONDON – Britanski teniser Kameron Nori izjavio je danas za oficijelni sajt ATP da se neće zaustaviti na polufinalu Vimbldona i da je njegova želja da osvoji grend slem trofej.

Nori je u prvom polufinalu grend slema u karijeri juce poražen u Londonu od najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića sa 6:2, 3:6, 2:6, 4:6.

„Veliko iskustvo za mene. Nosim sa sobom dosta samopouzdanja posle svega. Doći do polufinala, doći do petka u drugoj nedelji turnira je ludo. Sada želim da odem korak dalje i da probam da osvojim grend slem. Nadam se da će mi iskustvo sa Vimbldona pomoći u tome“, izjavio je Nori za sajt ATP.

Na putu do nepremostive prepreke u vidu Novaka Đokovića Nori je eliminisao Pabla Anduhara, Đaume Munara, Stiva DŽonsona, Tomija Pola i Davida Gofana. Dalje nije mogao.

„Novak je mnogo bolje završavao poene od mene. Njegov fokus i način na koji je rešavao servis gemove bio je bolji od mog. To je bila razlika. Igrao sam dobro, vraćao dosta loptica posle njegovog servisa, i sam dobro servirao. Bio je to najveći meč u mojoj karijeri“, zaključio je Nori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.