U trendu

Normalni Klop: Titula u roku od četiri godine

Novi trener Liverpula Jirgen Klop obećao je danas da će u roku od četiri godine doneti titulu na Enfild i kazao da će u slučaju neuspeha sledeći posao možda morati da traži u Švajcarskoj.

„Sinoć smo potpisali ugovor, a jutros sam se probudio kao trener Liverpula. Molim vas, dajte nam vremena da radimo, ali kada budem sedeo ovde za četiri godine, možda ćemo imati titulu. A ako ne, onda ću možda sledeću osvojiti u Švajcarskoj“, rekao je 48-godišnji Nemac.

Harizmatični trener nije želeo da otkriva nikakve detalje svog plana.

„Nijedan od velikih trenera u prošlosti nije sedeo ovde i od prvog dana govorio ‘osvojićemo ovu ili onu titulu’. Kada sam odlazio iz Dortmunda rekao sam da nije važno šta neko misli kada dolazite. Važno je šta se misli pri odlasku. Mislim da je odlazak poseban dan“, rekao je Klop.

Iako je poznat po svojim neobičnim izjavama, sada je rekao da ga ne zanimaju mediji, već da želi da se koncentriše na rad sa igračima.

„Nije mi stalo do ovolikog publiciteta – želim da radim sa igračima. Ja sam fudbalski trener“, rekao je Klop.

Novinari su pitali trenera da opiše sebe i podsetili su ga na čuveni komentar Žozea Morinja, koji je sebe opisao kao Posebnog (Special One).

„Ne želim da opisujem sebe. Da li bilo ko u ovoj sobi misli da mogu da činim čuda? Ne? Onda me pustite da radim. Ja sam potpuno normalan tip. Dolazim iz Švarcvalda. Moja majka gleda ovo kod kuće na televiziji. Ne razume ni reč, ali je jako ponosna. Ja sam Normalni (Normal One) ako baš hoćete opis.  Bio sam vrlo, vrlo prosečan igrač“, rekao je Klop.

Njegova prva utakmica biće protiv Totenhema u gostima.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.