U trendu

Nova lekcija „deke“ Rodžera: I Vavrinka ide kući, Federer u finalu Melburna! (video)

Retko ko se ovome nadao, ali on je znao – ima 35 godina ali i lični plan da ove sezone napravi neverovatan povratak u teniski vrh. Švajcarac Rodžer Federer, koji je u zvaničnim izjavama u Melburnu ovih dana naglašavao da bi se zadovoljio i plasmanom u osminu finala, plasirao se u veliko finale Australijan opena.

„Deka“ Rodžer, kako mu neki mediji po Zapadnoj Evropi tepaju, podelio je još par lekcija iz tenisa nikom drugom do prijatelju i saigraču iz reprezentacije Stenu Vavrinki kojeg je dobio sa 3:2 u setovima (7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3) i sada čeka boljeg iz drugog polufinalnog susreta Rafaela Nadala i Grigora Dimitrova.

Federer je, poslovično hladan „kao špricer“ brzo stekao prednost od 2:0 u setovima i činilo se da niko ne može da ga zaustavi u pohodu ka finalu. Ipak, posle prvog osvojenog gema u trećem setu, usledio je neshvatljiv i zabrinjavajući pad u igri, a takvi teniski „lisci“ kakav je nesumnjivo i Vavrinka, znali su dobro da iskoriste pa su gledaoci, dok su trepnuli na semaforu imali 2:2!

https://www.youtube.com/watch?v=-cw7FQS7tGk

Popularni „Fedeks“ je u petom setu vratio stvari na svoje mesto i sada sa ogromnim, ličnim zadovoljstvom ima dan odmora pred najveću priliku – da posle pet godina posta osvoji 18. Gren slem, prvi posle Vimbldona 2012. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.