Novak će igrati u Srbiji, sa Ivaniševićem pravi projekat za region

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević rekao je da bi tenis na međunarodnu sportsku scenu mogao da se vrati tek u proleće sledeće godine i dodao da sa prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem radi na pokretanju regionalnih mini-turnira, prenose sportski mediji.

„Što se tiče sportista najgore je zdrav si, hoćeš da se baviš sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju niko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kad“, rekao je Ivanišević za HRT, prenosi Hina.

„Moja najoptimističnija procena je proleće sledeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomeranju Australijan Opena za treći mesec, što je takođe opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude pre Rolan Garosa ili Vimbldona sledeće godine“, dodao je on.

Putovanje tenisera iz različitih država širom sveta je u ovom trenutku neizvodivo. Zato u taboru prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, razmišljaju o pokretanju regionalnih takmičenja kako bi teniseri s ovdašnjih prostora održavali takmičarsku formu.

„Razmišljali smo u seriji mini-turnira – Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovde (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Videćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionisati u junu, julu“, optimističan je Ivanišević.

Ivanišević je na svoj način odgovorio na bojazan stručnjaka, kad je tenis u pitanju, da bi se virus mogao preneti „kijanjem u loptu“.

„Pre svega želim da čestitam i zahvalim ljudima koji rade od 0 do 24. Mi ih slušamo, puno dobrih stvari su rekli i doneli puno dobrih odluka i na tome im veliko hvala. Neke stvari meni nisu jasne, a pogotovo ova – igram tenis 40 godina, a nikad nisam kinuo u ‘balun’. Zaraziti se možeš svuda, ali mislim da niko neće kijati u teniski balun“, rekao je Ivanišević.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.