U trendu

Novak Đoković o bolesti koja ga muči, nije kovid, zabrinjavajuće je

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije nakon poraza u finalu Srbija opena protiv Andreja Rubljova.

Ruski teniser je slavio u tri seta rezultatom 6:2, 6:7 (4), 6:0.

„Šteta je što sam u trećem setu ostao bez energije i nisam uspeo da pružim veću borbu. Čestitke Andreju koji je već duže vremena u vrhu muškog tenisa sa vrhom. Ono što imam da kažem jeste da sam umoran. Mogao sam i u prvom kolu da ispadnem. Iza mene su tri teška meča u tri seta i to će mi pomoći u nastavku sezone. Makar mi je ovo loše osećanje stiglo u četvrtom meču, a ne u prvom kao u Monte Karlu. Pariz je cilj i nadam se da ću biti spreman“, izjavio je Đoković.

Upitan je da li je očekivao gubitak energije u drugom setu.

„Nikada se nije dešavalo ovako, možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano sa nekom bolešću. izgleda da je vreme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osećao loše do drugog seta. Bio sam srećan da dobijem taj-brejk. Izašao sam posle medicinskog tajm-auta i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva, tri gema. To nije prijatno za ljude na tribinama. Žao mi je zbog toga što su ljudi videlji u trećem setu, ali nije bilo moguće“, dodao je Đoković.

Novinare je zanimala priroda te bolesti.

„Nije kovid, nešto je drugo. Ne želim da zalazim u detalje, to nije potrebno. Pogađala mi je telo i metabolizam već nekoliko nedelja. Malo je zabrinjavajuće da imam ovaj osećaj na terenu jer ga nisam imao mnogo godinama. Treniram, radim stvari koje sam uvek i radio i važim za nekog ko je u najboljoj formi na Turu. Nije stvar sa telom, samo je nešto što utiče na mene, ali iz nedelje u nedelju biće sve bolje i bolje.“, kaže Đoković.

Upitan je o zabrani nastupa ruskih tenisera na Vimbldonu.

„U ratu je više patnje nego samo da izgubite pravo da se takmičite novac. Život je važniji od svega. Ako pričamo o sportu, mnogi sportisti će patiti zbog te odluke. Što si niže pšozicioniran, više ćeš se mučiti. Nije bitno da li je ATP, PTPA, možeš samo da izneseš saopštenje, ali to je to. Vlade odlučuju, lokalne federacija odlučuju. ne možeš mnogo toga da uradiš. Ja se ne slažem sa ovom odlukom“, istakao je Đoković.

Na terenima na Dorćolu je bio i Marjan Vajda, sad već bivši trener Novaka Đokovića.

„Mnogo je Marjan putovao i prosto se umorio od putovanja. Zajedničkim sporazumom smo se rastavili. Mi smo to ozvaničili i zato jesmo organizovali ovaj događaj na terenu. Puno toga smo ostvarili u svetu tenisa“, kaže Đoković i dodaje da ne planira nikoga da doda svom timu, prenose beogradski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)