Novak dobio novi „nož u leđa“

Šta god da uradi Novak Đoković – izazvaće zlurade komentare, pa je to slučaj i sa pismom koje je uputio organizatorima Australijan opena.

Najbolji teniser sveta je u pismu zahtevao da se igračima koji su smešteni u karantinu u Melburnu omoguće optimalni uslovi za pripremu.

Novak je izneo šest zahteva, svestan činjenice da su mnogi igrači sprečeni da se na pravi način pripreme za prvi Grend slem u sezoni.

Đoković, sa druge strane, „ima privilegovani tretman“, odnosno smešten je u gradu Adelajdu, zajedno sa petoro najboljih tenisera i teniserki sveta.

Srpski teniser tamo ima priliku da trenira i da ima svoj tim uz sebe, što nije slučaj sa igračima koji se nalaze u Melburnu.

Jedan od njih je Sten Vavrinka, švajcarski teniser, koji je zlurado reagovao na Đokovićevu dobronamernu inicijativu.

„On to traži iz Adelajda?“, upitao je Vavrinka i „glasno se nasmejao“ objavom na društvenim mrežama.

Komentar Vavrinke je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama.

„Sten se pokazuje kao Novakov prijatelj, ali smo mnogo puta videli da ima više od želje da mu zabode nož u leđa. Ako ste stvarno prijatelj nekome, ne budite kao Sten“, navedeno je u jednom od komentara.

Novaka za desetak dana očekuje egzibicioni turnir u Adelajdu, potom od 1. do 5. igra na ATP Kupu u Melburnu, dok će titulu na Australijan openu braniti od 8. do 21. februara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.