U trendu

Novak Đoković i Srbija na zvaničnom spiskuvATP kupu u Sidneju

SIDNEJ – Najbolji teniser sveta Novak Đoković i reprezentacija Srbije nalaze sa na zvaničnom spisku učesnika ATP kupa, koji će se početkom januara igrati u Sidneju, potvrdili su organizatori na društvenim mrežama.

Kako se navodi, Srbiju će predvoditi Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinovih, Nikola Ćaćić i Matej Sabanov.

Reprezentacije učesnici određuju se prema najbolje plasiranim teniserima na svetskoj listi, a reprezentacija Srbije smeštena je u grupu A sa selekcijama Norveške, Čilea i Španije.

Lista od 16 zemalja učesnika se određuje prema najbolje rangiranom teniseru iz te države, što je potvrda da će Đoković igrati u Australiji, jer da on nije potvrdio učešće Srbija ne bi ni mogla da učestvuje na ATP kupu.

Đoković nije želeo da otkrije da li je vakcinisan protiv virusa korona – što je uslov za naslov na Australijan Openu u Melburnu, ali ne i u Sidneju, gde je dovoljan negativan test i dvonedeljni karantin.

Turnir je na programu od 1. do 9. januara, a Srbije je pre dve godine osvojila premijerno izdanje ATP kupa pobedom nad Španijom u finalu.

Australijan open, gde bi Đoković igrao za svoj jubilarni 10. trofej odnosno rekordni 21 gren slem, igra se od 17. do 30. januara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.