U trendu

Novak siguran na startu Australijan opena!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije pošto je u prvom kolu sa 3:0 u setovima (6:1, 7:6, 6:2) savladao Španca Fernanda Verdaska.

Novak je za manje od pola časa igre prosto demolirao protivnika koji je od početka godine inače u sasvim solidnoj formi. Dok se publika još pripremala za duel, Novak je već vodio sa neverovatnih 5:0, a onda je Verdasko spasio novi servis gem i uspeo da ublaži poraz u prvom setu.

Drugi set doneo je ono čega smo se plašili – drugo lice Đokovića. Nole je na startu izgubio servis i tek nakon što je Španac poveo sa 2:0 uspeo je malo da se konsoliduje i smanji njegovu prednost. Nažalost, Verdasko je potvrdio da ima potreban ritam u drugom setu vođstvom od 3:1. Novak je uspeo da u nastavku seta poništi Verdaskov početni brejk a tek u desetom gemu uspeo je u nameri da izjednači.

Naredna dva gema donela su izjednačen tenis da bismo potom ušli u taj-brejk u kojem je Novak posle 3:4 nanizao četiri poena za 2:0 u setovima! Početak trećeg seta ličio je na prvi pošto je Nole lako stigao do 3:0 a potom je u ujednačenom ritmu održavao prednost do kraja.

Novak će posle dva časa i 23 minuta igre imati manje od 48 sati pauze pošto će u drugom kolu u noći između srede i četvrtka igrati sa pobednikom iz meča Uzbekistanca Denisa Istomina i Hrvata Ivana Dodiga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar