U trendu

Novak ima MOLBU za sve medije (foto, video)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ističe da su Rodžer Federer i Rafael Nadal ikone belog sporta, te da je dobro što žele da učestvuju uradu Saveta igrača.

Srbin je u Indijan Velsu često spominjan u vezi sa promenama koje su najavljene u ATP. Đoković je kao predsednik Saveta igrača učestvovao na sastanku na kome je odlučeno da Krisu Kermodu ne bude produžen mandat.

Takva odluka naišla je na kritike Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Švajcarac je istakao da je pokušao da razgovara sa Srbinom pre sastanka, ali da nije uspeo, dok se Španac žalio da ga niko ništa nije pitao.

„Video sam Rodžera u sredu na otvaranju novog stadiona. Proćaskali smo, ali nismo imali vremena da pričamo o politici. Nadam se da ćemo to ispraviti u narednim danima. Nema potrebe da vi, novinari, stvarate tenziju između nas. Imam vrlo dobar odnos sa obojicom“, kazao je Novak.

„Savet igrača je samo jedan deo strukture. Nismo deo upravnog odbora niti odlučujemo direktno. Ljudi koji su u odboru su oni koji glasaju u skladu sa onim što misle da je dobro za igrače. Federer i Nadal su ikone našeg sporta i njihovo mišljenje je svima vaćno. Ako žele da učestvuju u svemu, zvanično ili nezvanično, to je dobra vest za nas.“

Kao nosilac je Novak slobodan u prvom kolu mastersa u Majamiju, a u drugom ga čeka bolji iz meča Bernard Tomić – Tijago Monteiro.

(Ivana Salapura, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar