Novak je inspirativna osoba, šokiran sam koliko brzo uči!

Amerikanac otkrio da su ga žena i sin nagovorili da trenira Đokovića u Parizu: Još nismo potpisali ugovor, videćemo koliko sam mu potreban, prenose sportski mediji.

Kada je Endi Marej kontaktirao sa Agasijem, teniser u penziji mu je poručio: „Nemam vremena“. Slično je razmišljao i kada je dobio poziv od Đokovića. Ipak, legendarni Amerikanac nije mogao da kaže ne srpskom asu. Pogotovo posle reči svog sina:

– Tata, pa ti voliš Novaka, idi u Pariz da ga treniraš!

Andre je za „Jurosport“ otkrio kako je došlo do saradnje sa drugim reketom planete i zašto još nije precizirano koliko će ona trajati.

– Još nismo potpisali nikakav ugovor, videćemo koliko ću mu biti potreban i kako ćemo nastaviti dalju saradnju. Ali, kada sam razmišljao da li da prihvatim njegov poziv, supruga Štefi i sin su mi rekli da moram to da učinim – kroz osmeh je Agasi pričao Barbari Šet i Borisu Bekeru za „Jurosport“.

Osvajač osam grend slemova svakako je planirao da dođe u Pariz zbog obaveza koje sa Štefi Graf ima prema sponzorima, a odluka da napusti Rolan Garos na kraju ove nedelje zbog „ranije ugovorenog porodičnog putovanja“ je mnogima bila neozbiljna. Ipak, to je jedini dogovor koji su Andre i Nole napravili.

– Nas dvojica smo sada u fazi da svakoga dana učimo dosta jedan od drugog i na terenu i van njega – ponovio je Amerikanac mantru našeg igrača.

Prvi kontakt ostvaren je još tokom turnira u Monte Karlu, pre nego što je Novak raspustio ceo stručni štab.

– Dosta smo razgovarali u to vreme, a posle smo nastavili da se čujemo. On je izuzetno interesantna i inspirativna osoba, šokiran sam koliko taj momak brzo uči. Odmah sam video da ima visok IQ, da je izuzetno emotivan. Napunio je 30 godina, a telo mu je u odličnom stanju, kao da ima 25.

Po silnim pohvalama deluje da se Agasiju dopala nova uloga, ali je i dalje veliko pitanje koliko će moći da putuje sa pulenom.

– Biti trener ne znači samo da kažete nekome suve informacije, već da vidite da vam neko ko stoji prekoputa vas veruje. A ja sam u očima Novakovim video da veruje. Inspirisan sam da mu pomognem jer znam da može da bude najbolji. Ja sam veoma detaljna osoba. Jasno mu dajem direktive na koje stvari treba tačno da obrati pažnju. Fokusiran sam na strategiju, a Novak je sličan meni. Uvek mu skrenem pažnju na jednu ili dve stvari na koje treba da bude koncentrisan tokom meča.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.