U trendu

„Novak može da prestigne Redererova rekord, ali samo uz jedan uslov“

Nekadašnji četvrti najbolji teniser sveta, Robin Soderling, u nedavnom intervjuu osvrnuo se na dominaciju Novaka Đokovića i onome što je, po njegovom mišljenju, neophodno da Srbin uradi (odnosno ne uradi) kako bi srušio rekord Rodžera Federea.

–  Mislim da Đoković ima šanse da stigne Federera, ali ako se ne bude povredio. Znamo da je prošao kroz teške trenutke pre dve godine. Rodžer s druge strane nije imao ozbiljnih povreda. Tokom cele svoje karijere je praktično igrao nepovređen osim jedne operacije kolena koju je imao pre dve ili tri godine – izjavio je 34-godišnji Šveđanin, koji se penzionisao u decembru 2015. godine zbog komplikacija usled mononukleoze.

– Novak definirivno mora da bude na vrhuncu igre još mnogo godina i ne sme da dopusti povrede ako želi da sruši rekord. To neće biti lako, ali biće veoma interesantno za gledanje. Rodžer i dalje dokazuje da je najveći na turnirima i to što radi u 38. godini je veoma impresivno. Njegova karijera još nije završena. Još tri-četiri godine može biti na vrhu što je neverovatno. Ovo su sjajna vremena za tenis i iskreno se nadam da ćemo svu trojicu gledati još mnogo, mnogo godina – dodao je Soderling i otkrio da je za njega najveće rivalstvo u tenisu ono između Federera i Nadala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.