U trendu

Novak se bori za „jedno od najvećih dostignuća u tenisu“

Novak Đoković u nedelju od 15 časova duelom protiv Italijana Matea Beretinija, počinje Završni masters u londonskoj O2 areni.

„Moje mišljenje je da je to jedan od dva najveća dostignuća u tenisu – osvojiti Grend slem i biti broj 1 na kraju godine. U ovom delu karijere, što se tiče ciljeva i uspeha, to je na samom vrhu, ali kako bih bio u poziciji da se borim za prvo mesto moram da shvatim da moram da budem zdrav i da imam dobar raspored turnira“, izjavio je Đoković.

Osvajač 16 Grend slemova osvrnuo se na uspehe Rodžera Federera i na odricanje tokom karijere profesionalnog tenisera, prenose sportski mediji.

„Rodžer je pričao o porodici, ja ne znam kako on sve ovo uspeva sa četvoro dece, ja se mučim sa dvoje. Trud je ogroman, ali mi svi volimo tenis, posvećujemo život ovom sportu, ali u isto vreme moramo da održavamo balans sa stvarima van terena, kao što su porodica i deca. Moramo da podržavamo nama bliske ljude kako bismo imali šansu da na kraju godine budemo najbolji“, konstatovao je Novak.

Borba za „broj 1“ na kraju sezone nije isključivo u Đokovićevim rukama i dosta toga će zavisiti i od Nadala, koji bi ulaskom u finale bez izgubljenog meča zagarantovao prvo mesto na kraju sezone.

„Veoma sam zadovoljan što sam u ovoj poziciji, ali u isto vreme pokušavam da što bolje shvatim da je dugovečnost nešto što sve više i više cenim“, zaključio je Srbin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.