U trendu

Novak teškom mukom eliminisao Almagra, Pepe Imas ponovo u loži

Đoković je posle dosta problema i preokreta u trećem setu savladao Španca Nikolasa Almagra 6:1, 4:6, 7:5, prenose sportski mediji.

Pošto je očajno odigrao prvi gem i napravio tri neiznuđene greške, ekspresno je vratio ispušteni brejk i počeo seriju gemova. Forhend ga je odlično služio i za manje od pola sata je dobio prvi set.

Početkom drugog odbio je nalet rivala i činilo se da je blizu trijumfa, ali je tada je počela velika borba jer 31-godišnjak iz Mursije nije želeo da odustane. Konstantno je pretio, dva puta se izvlačio od 15:40 i brejkom u finišu izborio treći set.

Đoković loše počinje odlučujući set, Almagro koristi drugu brejk šansu koju sigurnim servisom kapitaluzije u 3:0, ali naš teniser ne podleže pritisku, brzo uzvraća udarac i vraća brejk za 3:3.

Usledio je period odličnog servisa obojice tenisera, ali prvi pada Almagro što Đoković ne propušta da iskoristi za brejk na 6:5, a onda posle prisiljava Španca na grešku i dobija meč.

U sledećem kolu pobednik će igrati sa boljim iz meča Žil Simon – Felisijano Lopes. Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 5.439.350 evra.

Španski teniski trener i pre svega mentalni guru Novaka Đokovića Pepe Imas ponovo prati Novaka Đokovića tokom mečeva.

Imas se priključio Đokovićevom timu krajem prošle sezone, neko vreme ga nije bilo, ali se sada ponovo nalazi u boksu najboljeg srpskog tenisera.

Novak je pre nekoliko dana raskinuo saradnju sa kompletnim stručnim štabom i osim brata Marka, tokom Mastersa u Madridu pomagaće mu Imas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.