U trendu

Novak u finalu turnira u Dubaiju (video)

“Nikad ne potcenjujte srce šampiona”. Mnogo puta je ta izreka upotrebljena, a sada je Novak Đoković to pokazao i na pravom primeru. U polufinalu turnira u Dubaiju.

Bio je daleko od najvišeg nivoa igre, mučio se, suočavao se sa tri meč lopte i na kraju 17. put u isto toliko mečeva uspeo da slomi Gaela Monfisa (Francuska) – 2:6, 7:6 (10:8), 6:1.

Imaće Francuz za čim da žali pošto je imao set i brejk prednosti (2:6, 1:3) i izgledao je nezaustavljivo. Srbin je tada uspeo da pronađe način da vrati brejk i da zaigra znatno bolje, pre svega sa manjim brojem grešaka. Propustio je Đoković pet set lopti u završnici seta, pa je meč otišao u taj-brejk. Monfis je sve vreme pravio duže pauze između poena, pokazivao da je umoran…

Odlučujući gem je doneo mnoštvo mini-brejkova, da bi Monfis došao do tri meč lopte (3:6). Đoković je osvojio četiri poena u nizu, propustio dve set lopte, ali je treću pretvorio u izjednačenje u setovima.

U trećem setu je viđena igra mačke i miša. Monfis je ušao u probleme sa grčevima, sve teže se kretao, Đoković je sve to umeo da kazni i da dođe do pobede.

Moraće srpski teniser da pruži znatno bolju partiju u finalu. Tamo ga čeka Stefanos Cicipas (Grčka). Njih dvojica su do sada odigrali četiri meča i rezultat je nerešen (2:2).

To je njihov 17. susret, a u dosadašnjih 16 je pobedu odneo srpski igrač.

– Moraću da promenim taktiku, očigledno nije funkcionisalo u prethodnih 16 mečeva – našalio se Monfis uoči novog duela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.