U trendu

Novak Veličanstveni – izgubio dva seta pa osvojio Rolan Garos!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osvojio je svoju 19. Grend slem titulu pobedom nad Stefanosom Cicipasom u finalu Rolan Garosa, rezultatom 6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4, posle velikog preokreta i ogromne borbe pred publikom na stadionu Filip Šatrije.
Đoković je imao dva seta manjka u odnosu na rivala, nije izgledao dobro na terenu, iako je odlično startovao meč.

Bez obzira na posledice teškog pada i probleme sa očima, Đoković je uspeo da se potpuno vrati u duel, stigne do izjednačenja, a u petom setu i do preokreta.

Srpski teniser je osvojio 19. titulu na najvećim teniskim turnirima, dok je Cicipas propustio šansu da to uradi prvi put u profesionalnoj karijeri.

Đoković je fenomenalno startovao duel, u prva tri gema na svoj servis nije dozvolio rivalu da osvoji niti jedan poen, ali je sebe doveo u veliki problem padom u sedmom gemu.

Pokušao je Đoković da sustigne jednu loptu, nameravao je da prokliza, ali je njegova patika zapela za podlogu i oborila ga.

Novak je nekako uspeo da ustane, bio je očigledno ugruvan, što je omogućilo Cicipasu da preuzme inicijativu.

Ipak, ona je trajala svega dvadesetak minuta, Đoković se u desetom gemu vratio u svoj ritam, zatim je napravio brejk i imao priliku da u narednom gemu završi prvi set, ali je Cicipas uzvratio i odveo set u taj-brejk.

Ništa nije išlo za rukom Novaku u taj-brejku, gubio je sa 4:0, ali je pronašao ritam, došao čak i do set lopte, nije je iskoristio i potom je „ispaljivanjem“ lopte u aut dozvolio Cicipasu da osvoji prvi set.

Govor tela nije bio dobar, niti su reakcije bile uobičajene, Novak nije ličio na sebe, u drugom setu je gubio sa 2:0 i na kraju izgubio set sa 6:2, posle čega je otišao na pauzu u svlačionicu.

Đoković se vratio u dobrom ritmu, mogao je da se vidi i osmeh na njegovom licu, a u četvrtom gemu petog seta briljantnom igrom je napravio brejk i gotovo prelomio Cicipasa, kome nije prijao povratak protivnika.

U devetom gemu Đoković je završio treći set, a Cicipas je zatražio pomoć fizioterapeuta zbog bolova u leđima, posle čega je četvrti set krenuo potpuno onako kako je Novak želeo – brzo je stigao do 4:0 i set je završio sa 6:2.

Već na startu petog seta Novak je imao brejk šansu, ali je to uspeo da učini u trećem gemu posle čega je Cicipas pogubio konce i pokazao ozbiljne znakove nervoze, što je Đokoviću dalo priliku da zaigra nešto opreznije, pasivnije i da čeka greške rivala.

Dve brejk prilike imao je Novak u sedmom gemu, ali nije morao previše da se trudi, gemovi su se nizali, sve do desetog u kom je Cicipas uspeo da izbegne jednu meč loptu, ali ne i drugu, za Đokovićevu 19. Grend slem titulu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)