U trendu

Novak i Viktor stigli: U Riju imamo veće šanse nego u Londonu (video)

Đoković je sa teniserom Viktorom Troickim doputovao u Rio. Oni će biti cimeri u olimpijskom selu, prenose sportski mediji.

 

„Nadam se većem uspehu od onog iz Londona. Brojčano stanje je uvećano u odnosu na London pa tako imamo veće šanse i mnogo mogućnosti i prilika. Svi se nadamo, idemo do kraja, videćemo. Svi smo tu sa razlogom, pre svega da uživamo u velikom sportskom zbivanju pa i da se borimo za medalje“, rekao je Đoković novinarima po sletanju u Rio de Žaneiro.

Prvi igrač sveta rekao je da se raduje boravku u olimpijskom selu, pošto je to „jedinstveno iskustvo“.

„U Pekingu je bio bolji doživljaj pošto smo bili u olimpijskom selu, dok smo u Londonu boravili u stanu u blizini Vimbldona. Radujemo se što ćemo biti pored najboljih sportista iz svih sportova. Imaćemo priliku da treniramo sa njima, da razmenjujemo iskustva, pričamo, družimo se, jedemo, to su stvari socijalnog života u selu i nešto što ostaje upečatljivo za ceo život“, rekao je on.

Upitan o šansama za medalju, Đoković je kroz osmeh rekao: „Jedinu stvar koju ću za sada staviti oko vrata je akreditacija, polako“.

On je dodao da će se potruditi da prisustvuje ceremoniji otvaranja Igara, ali i da će u zavisnosti od zgusnutog rasporeda pokušati da podrži što više srpskih sportista na takmičenju. Naveo je da bi želeo da prati atletiku, pošto je to kraljica sportova i simbol Igara.

Upitan o virusu zika, Đoković je rekao da je svesno došao na Igre.

„Moram da priznam da je više usađena ta dilema od medija i spekulacija koje su kružile oko virusa. Pre nekoliko meseci sam krenuo da se bolje informišem po medicinskim krugovima kako bi napravio dobru odluku po moje zdravlje i sve ostalo. Svesno sam došao u Brazil, nemam strahova niti dileme.“

Na pitanje da li se čuo sa bivšim brazilskim teniserom Gustavom Kuertenom, Đoković je u šali rekao da će im on u Riju „biti najbolji drug“.

„Nadam se da ću ga videti uskoro, pošto će nam ovde biti najbolji drug. Guga je fantastičan, imali smo neverovatno iskustvo snimajući reklamu, naučio me je par rečenica na portugalskom. Nadam se da će brazilska publika biti na našoj strani, to je neophodno kada igrate velike turnire“, naveo je Đoković.

Đoković je u nedelju uveče osvojio Rodžers kup u Torontu, 30. Masters i svoju 66. titulu u karijeri.

„Bilo je odlično u Torontu. Nedelja je protekla u najboljem redu, otišao sam tamo da odigram što više mečeva u singlu i dublu. Viktor i Nenad Zimonjić su ostali cele nedelje da treniraju i da me podržavaju i na tome sam im zahvalan. Doputovao sam sa Viktorom, Nenad će sutra, oseća se timski duh, uzbuđeni smo zbog Igara“, rekao je Đoković.

Troicki je rekao da se raduje takmičenju i boravku u olimpijskom selu.

„Nisam imao priliku da budem u olimpijskom selu, u Londonu smo spavali pored Vimbldona. To je novo iskustvo, radujem se da budem sa ostalim sportistima i osetim olimpijski duh. Bio bi greh da propustim ceremoniju, ali mislim da naša takmičenja počinju odmah sledećeg dana. Po svaku cenu to želim, to je jedinstven događaj i želim da ga doživim. Od ostalih sportova voleo bih da gledam košarku i vaterpoliste“, rekao je Troicki.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.