U trendu

Novaka ponovo pitali o vakcini, rekao je samo ovo

Novak Đoković još jednom je izneo svoje mišljenje o vakcinaciji protiv korone i pojasnio stavove zbog kojih su ga često napadali u prošlosti.

Naime, tokom intervjua za „7NEWS Australia“, nedugo nakon njegovog devetog trijumfalnog pohoda na Melburn parku, Đoković su pitali kako će se ponašati ako kovid-19 vakcina bude obavezna za nastupe na teniskim turnirima. Bilo je to pitanje koje bi „podgrejalo“ nastojanja onih koji Noleta smatraju „antivakserom“ da produže s takvim ponašanjem ali… Najbolji teniser sveta nije hteo da se igra te igre. Evo kako je odgovorio:

„Hajde prvo da vidimo šta će se dešavati. Mnogo je bilo priča, ali se maltene ništa nije definitivno odlučilo u smislu propisa, ili pravila ATP-a ili organizatora grend slem turnira. Tako da ću, prosto, da sačekam i vidim“, istakao je Novak.

Tome je dodao i sledeće:

„Trenutno se o mnogo toga debatuje, sve je još ‘u vazduhu’ i neću da komentarišem nešto što nije gotovo“.

Njegov trijumf u nedelju obeležili su i zvižduci upućeni čelnici Teniskog saveza Australije, Džejn Hrdlički, kada je tokom govora posle finala spomenula vakcinaciju.

„To definitivno nije bila laka situacija za predsednicu australijskog Saveza. Saosećam se sa njom. Mislim da se dobro nosila s obzirom na okolnosti, definitivno nije bilo lako ostati pribran kao što je ona. Završila je govor na veoma dobar način“, istakao je Nole i, podržavajući izviždanu Hrdličkovu, izbio još jedan adut iz ruku novinara koji ga smatraju „antivakserom“.

Na kraju se osvrnuo i na toliko željeni kraj pandemije:

„Mnogo je pomešanih mišljenja i emocija oko svega što se sada dešava u svetu. Ljudi žele da se vrate normalnim životima, pa je normalno da vidite i čujete frustracije. Ne deluje mi da je kraj pandemije blizu, naročito kada je u pitanju Evropa i povratak tamošnje publike na sportske događaje“, zaključio je najbolji teniser sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.