U trendu

Novakov otac odgovorio na kritike (foto)

Novače, tvoji baba i deda su ponosni na tebe. Oni su bili ponosni na svoja plemena, na svoju Crnu Goru, na svoj srpski narod, rekao je Srđan Đoković, posle kritika na račun njegovog sina Novaka zato što je podržao litije u Crnoj Gori.
Odluka najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića da stane u odbranu srpskih svetinja u Crnoj Gori i podrži bratski narod koji nedeljama unazad protestuje zbog zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti, nije naišla na odobravanje među pojedincima u regionu, prenosi Telegraf.rs.

Neki su ga čak javno i otvoreno kritikovali zbog toga, kao na primer novinar iz BiH Dragan Bursać, koji ga je optužio za „velikosrpski nacionalizam“.

U odbranu jednog od najvećih sportista sveta u istoriji stala je njegova porodica, tačnije otac Srđan Đoković koji je poručio da Novak nema čega da se stidi jer je uradio pravu stvar.

​„Novače, tvoji baba i deda su ponosni na tebe. Oni su bili ponosni na svoja plemena, na svoju Crnu Goru, na svoj srpski narod. Novače, tvoji majka i otac su ponosni na tebe. Na tvoj rad, na tvoje ponašanje, na tvoj odnos prema svakom čoveku na svetu bez obzira kom narodu pripada. Novače, tvoja braća su ponosna na tebe. Novače, tvoj narod srpski je ponosan na tebe“, poručio je Srđan Đoković.

Potom je i dodatno objasnio zašto je njegov sin učinio ispravnu stvar.

„Pravo svakog čoveka na celom svetu je da se izjašnjava kako hoće, kojem narodu pripada i to je pravo koje niko nikada nikome ne može oduzeti. I onima koji se izjašnjavaju kao Crnogorci niko to ne osporava niti im može oduzeti. Ali ni nama, Srbima, niko ne može oduzeti identitet, slobodu izjašnjavanja, korene, crkvu. Bez toga narod nijedan ne postoji nigde i nikada. Zato puna podrška srpskom narodu u odbrani identiteta, crkava i porekla u bratskoj Crnoj Gori“, zaključio je Srđan Đoković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)