U trendu

Novaku prekinuli konferenciju u Parizu, otkriveno i zašto (video)

Vrlo neobična situacija dogodila se u Parizu dok se Novak Đoković obraćao medijima pred prvi meč na Rolan Garosu.

Jedno “nezgodno” pitanje, odgovor prvog tenisera sveta, potom priča o tituli na Rolan Garosu i novo pitanje koje je novinar počeo sa “Komplikovano je…” i – kraj.

Gospodin koji vodi konferenciju odlučio je da to bude sve i “svirao” je kraj, odnosno prekinuo je Đokovićevo obraćanje medijima.

Prethodno je odgovorio na pitanje o pandemiji koronavirusa koji je preležao, a srećom usled promene pravila ne može da bude diskvalifikovan ako dostavi dokaz da je već pobedio Covid-19.

“U pitanju su stvari na koje ne mogu da utičem. Mogu samo da probam da igram dobro, da ću biti negativan na testu, a ako ne bude negativan… Šta ću, treba prihvatiti to. Stvarno je tužno što su neki igrači baš tako diskvalifikovani. Sve je malo zbunjujuće za nas. Nije lako ni za same organizatore da izađu na kraj sa tolikom količinom testiranja, a mnogo je dokaza da je bilo lažno pozitivnih rezultata, ne samo u tenisu, nego inače”, rekao je između ostalog Novak.

Potom se osvrnuo na osvajanje Rolan Garosa 2016. godine i dok je čekao sledeće pitanje, ostao u čudu. Bio je prilično iznenađen što je odlučeno da se konferencija naprasno prekine i bio je vrlo raspoložen da razgovara sa predstavnicima sedme sile uoči prvog meča na Rolan Garosu.

“Izvinjavam se ljudi. Bilo je lepo pričati s vama”, poručio je Nole.

Sad je stiglo pojašnjenje organizatora da je, zapravo, reč o posebnom intervjuu na koji je imao pravo francuski radio „Evropa 1“ u danu kada je održana i njegova opšta konferencija za medije, u subotu. Intervju je objavljen u ponedeljak, kada je pušten i video-zapis razgovora na sajtu ovog radija.

Prekid, naime, kažu iz Pariza za „Novosti“, nisu uopšte neuobičajen – novinar je imao pravo na tri pitanja. Kada su postavljena tri pitanja, intervju je samim tim bio završen i nije bilo ni vremena ni mesta za nastavak priče i postavljanje četvrtog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.