U trendu

Nove medalje za vojne strelce na prvenstvu Srbije

GORNJI MILANOVAC – Članovi streljačkog kluba Vojne akademije „Akademac“ osvojili su dve ekipne titule i tri individualne medalje na Prvenstvu Srbije za seniore, koje je danas završeno u Gornjem Milanovcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Najuspešniji među vojnim strelcima je vojni službenik Dimitrije Grgić, koji je nakon trijumfa u mešovitim parovima i osvajanja druge zlatne medalje u disciplini vazdušni pištolj za seniore, na sjajan način završio prvenstvo.

Muška ekipa na pištolju u sastavu poručnik Petar Nikolić, potporučnik Srđan Matović i vojni službenik Dimitrije Grgić i ove godine je vicešampion Srbije, dok je ženska ekipa u sastavu potporučnik Tamara Đorđević, kadet Katarina Malinić i vojni službenik Jasmina Milovanović, osvajanjem trećeg mesta na takmičenju ostvarila najbolji ekipni plasman do sada.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uputio je čestitku „Akademcima“ na osvojenim medaljama i poželeo njima i svim vojnim sportistima nove uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, koji potvrđuju visoke vrednosti vojnog sporta.

Prvenstvom Srbije završena je vazdušna sezona Streljačkog saveza Srbije, a prvu sledeću proveru članovi streljačkog kluba „Akademac“ imaće na međunarodnom turniru „Ištvan Poljanac“, koji će biti održan na Vojnoj akademiji od 3. do 5. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.