U trendu

Novi Beograd domaćin Memorijalnog turnira Vlaho Bato Orlić

BEOGRAD – Vaterpolo klub Novi Beograd od 30. septembra do 2. oktobra biće domaćin Memorijalnog turnira Vlaho Bato Orlić, saopšteno je danas.

U saopštenju VK Novi Beograda se navodi da će prvi put u Srbiji biti održan turnir u čast čoveka koji se smatra ocem jugoslovenske škole vaterpola i koji je ostavio neizbrisiv trag u našem trofejnom sportu.

Na turniru će učestvovati šest ekipa, koje će biti podeljene u dve grupe, a prema sistemu takmičenja posle tri kola po grupama razigravaće se za plasman.

U grupi A igraće Novi Beograd, Partizan i francuski Noisi le sek, dok grupu B čine Novobeogradski Vukovi, Ferencvaroš i Solnok.

Sve utakmice biće odigrane na bazenu Sportskog centra „11. april“, a organizatori su saopštili da će ulaz na tribine biti besplatan.

Raspored utakmica – prvo kolo (30. septembar): Novi Beograd – Partizan (10h), Solnok – Novobeogradski Vukovi (11.30h). Drugo kolo (30. septembar): Novi Beograd – Noisi le sek (18h), Ferencvaroš – Solnok (19.30h). Treće kolo (1. oktobar): Partizan – Noisi le sek (10h), Ferencvaroš – Novobeogradski Vukovi (11.30h).

Polufinalni dueli na programu su u subotu, 1. oktobra od 18 i 19.30 časova.

Poslednjeg dana takmičenja, u nedelju 2. oktobra program će početi u devet časova duelom za peto mesto.

Utakmica za treće mesto na programu je od 10.30 sati, dok je finale zakazano za 12 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.