U trendu

Novi poraz Partizana od Albe

Košarkaši Partizana izgubili su danas u Beogradu od nemačke Albe sa 96:80 (21:19, 33:21, 19:18, 23:22) u šestom kolu Grupe C Evrokupa.

U ekipi Partizana istakao se Vanja Marinković sa 19 poena, 10 je postigao Novica Veličković sa sedam skokova i jednom asistencijom, dok je Patrik Miler ubacio 16.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bli su Spenser Baterfild i Marijus Grigonis sa po 20 poena, a po 14 su dodali Denis Kliford i Luk Sikma.

Crno-beli nalaze se na šestom mestu Grupe C sa jednom pobedom i pet poraza, dok je Alba druga sa pet trijumfa iz šest utakmica.  

Posle neizvesne prve četvrtine u kojoj su se ekipe smenjivale u vodjstvu, a najveća prednost jednog tima iznosila četiri poena, usledio je pad u igri crno-belih u drugoj deonici što je Alba ekipa kaznila.

Na prvi odmor se otišlo sa dva poena prednosti za Albu, ali je nemačka ekipa do polovine druge četvrtine već imala plus deset (26:36). Izabranici Miroslava Nikolića su u jednom momentu prišli na pet poena zaostatka, ali je Alba prvo poluvreme završila serijom 9:0 za vodjstvo 40:54 na poluvremenu.

Košarkaši Albe su imali sjajan procenat šuta u prvom poluvremenu, 68,8 odsto za dva i 50 odsto za tri poena.

Ti procenti su za nijansu pali u trećoj četvrtini, ali je Alba održavala visoku prednost koja je četiri minuta pre kraja tog dela igre iznosila i 23 poena (45:68).

Partizan u tim momentima nikako nije uspevao da pronadje svoju igru, ni u odbrani ni u napadu, redjali su se promašaji i greške jedna za drugom. Medjutim, crno-beli su u finišu treće četvrtine zaigrali mnogo jače u odbrani, što je dalo rezultata jer su prišli na 11 poena zaostatka.

U poslednju četvrtinu se ušlo sa 15 poena prednosti za Albu i ta predsnost je nemačkoj ekipi bila više nego dovoljna za novi trijumf u Evrokupu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.