U trendu

Novi skandal oko Maradonine smrti, medicinska sestra priznala da je lagala

Leopold Luke, glavni doktor Maradoninog lekarskog tima, nalazi se pod istragom zbog mogućeg ubistva iz nehata, a pod istragom su i ostali članovi medicinskog tima.

Oko 40 policijskih službenika i istražitelja ispituje dokumentaciju i intervjuiše tim lekara koji je bio zadužen za Maradonino zdravlje. Pokušaju da utvrde da li su lekari napravili sve što su mogli kako bi spasili život slavnog Argentinca koji je u sredu u 61. godini preminuo od akutnog plućnog edema.

Maradonino stanje niko nije proverio 12 sati

Jedna od medicinskih sestara koja je trebalo da brine o Maradoni u njegovom domu nakon operacije na mozgu priznala je da je lagala. Maradonin advokat je rekao da Maradonu niko nije obišao u sobi čak 12 sati nakon što je otišao da spava  .

Medicinska sestra je prvo policiji rekla da ga je proverila u 6:30, a onda priznala da je lagala kako bi zaštitila kompaniju za koju radi. Izjavila je i da je sledeća sestra, koja je bila na dežurstvu oko 7:30 ujutro, čula neko komešanje koje je stizalo iz njegove sobe, ali nije išla da proveri da li je sve u redu s Maradonom.

Javnost u Argentini postavlja pitanje zašto Maradona nije bio u pratnji specijalističkog tima 24 sata dnevno, zašto u kući nije bilo defibrilatora i da li je Maradona uopšte službeno otpušten iz klinike na kojoj mu je operisan mozak. Podsetimo, Maradona je pušten na kućnu negu nakon operacije uklanjanja hematoma mozga.

Istražitelji su se na kraju oglasili povodom lažnog iskaza medicinske sestre.

„Svedok je izjavila da je naterana da u izveštaju za kompaniju napiše kako je pokušala da proveri Maradonine vitalne znake nakon što ga je pustila da se odmori.“

Medidom, firma koja pruža kućnu negu pacijentima, nije se oglasila nakon ovih optužbi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.