U trendu

Novi šok u Njujorku: Federer ispao sa US Opena (video)

Veliko iznenađenje u Njujorku priredio je noćas Grigor Dimitrov, pobedivši u pet setova petostrukog šampiona US Opena Rodžera Federera.

Teniser iz Bugarske je posle 190 minuta igre slavio sa 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Bio je to njihov osmi međusobni okršaj i prva pobeda za trenutno 78. igrača sveta. Time je postao najniže rangirani teniser koji je stigao do polufinala nekog gren slema još od Rejnera Šutlera na Vimbldonu 2008. godine i Džimi Konorsa na US Openu 1991. godine.

Federer je meč dobro započeo, i osvojio prvi set sa 6:3. Dimitrov je napravio brejk u drugom setu i osvojio ga, da bi treću opet pripao Švajcarcu.

Odmah na početku četvrtog seta, Dimitrov je oduzeo servis protivniku, nije ispuštao prednost servisa do kraja tog dela igre i onda je na 2:2 u setovima Rodžer prišao sudiji, pojavio se tu i supervizor. Federer je zatražio medicinski tajm aut, dobio je dozvolu, ali kako se vratio na teren, to nije bio isti igrač. Videlo se da se muči i da više ne razmišlja o meču, već, kako se kasnije ispostavilo, o povredi gornjeg dela leđa.

Dimitrov je to iskoristio, poveo je sa 4:0 i posle toga je bilo jasno da će stići do pobede, što se na kraju i dogodilo.

Njegov naredni protivnik je Danil Medvedev.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.