U trendu

Novi tehnički direktor Grkinić: Dogovor sa Čukaričkim za pet minuta

Novi tehnički direktor Čukaričkog Goran Grkinić rekao je danas da je dogovor sa čelnicima fudbalskog kluba sa Banovog brda postignut u veoma kratkom vremenu.

„Poznanstvo izmedju mene i vlasnika Čukaričkog Dragana Obradovića, kao i ostalih ljudi u klubu je dugo. Uvek smo imali uzajamno poštovanje i razumevanje. Sada je situacija bila takva da je bilo prostora da se dogovorimo, a to smo učinili za bukvalno pet minuta“, rekao je Grkinić, preneo je sajt kluba.

Grkinić je imenovan za tehničkog direktora kluba, ali je istakao da ga funkcija ne zanima, već želi da priča o poslu koji ga očekuje.

„Trudiću se da dam lični pečat u organizaciji i funkcionisanju kluba. Filozofija Čukaričkog je da što više dece iz Omladinske škole zaigra u prvom timu. Odavno je poznato da Čukarički ima najtalentovaniju decu i to u konkurenciji Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine. Rezultatski, ovaj klub ima uvek najviše ciljeve, a oni su vezani za izlazak u Evropu, istakao je Grkinić.

Kratkoročni cilj po rečima Grkinića je plasman u kvalifikacije za Ligu Konfederacija, a nakon toga cilj je plasman u grupnu fazu novog evropskog takmičenja.

Grkinić je dodao je prezadovoljan sa trenerskim kadrom, uz dodatak da tu ima mesta za napredak.

„Imao sam sastanke sa trenerima u mladjim kategorijama i prvom timu. Stručni štab je fenomenalan, svi momci koji ovde rade su sjajni, žele da rade i napreduju. U narednom periodu, izmedju ostalog, želja nam je da nekoga od tih trenera promovišemo i u trenera prvog tima“, ocenio je Grkinić.

Pored mladih igrača Čukarički će se okrenuti i dovodjenju igrača, a Grkinić je pohvalio dosadašnja pojačanja u ekipi, uz konstataciju da Čukarički uz Zvezdu ima najbolji vezni red u Superligi Srbije.

„Uz Zvezdu, Čukarički ima najbolji vezni red, uopšte po imenima i igri igrača zaslužujemo da nastupamo u Evropi. Ubedjen sam da će tako i biti, da će ovo biti godina Čukaričkog – zaključio je novi tehnički direktor Čukaričkog.

Na tabeli Superlige Srbije Čukarički zauzima četvrto mesto sa 42 boda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.