U trendu

Novica Tončev: Tražim odgovore koji zanimaju celu javnost

BEOGRAD – Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Novica Tončev izjavio je danas da je njegov cilj da svi u našoj zemlji imaju jasan uvid u ono što se dešava u FŠ.

Tončev je na jučerašnjoj sednici IO FŠ u Staroj Pazovi tražio da jedna tačka dnevnog reda bude izveštaj o potrošenom novcu na SP u Kataru.

On je izneo i šokantne optužbe na račun selektora Dragana Stojkovića, zamenika predsednika FŠ Nenada Bjekovića, generalnog direktora Jovana Šurbatovića, kao i direktora reprezentacije Stevana Stojanovića.

Šurbatović je posle sednice izjavio da Tončev iznosi neistine.

„Došao je na sednicu iako nije imao pravo ni po Statutu ni po zakonu da učestvuje na njoj jer je nedavno ponovo izabran na javnu funkciju, što je potvrdila i Agencija za sprečavanje korupcije. Njegovo istupanje je bilo krajnje necivilizovano“, naveo je Šurbatović.

Tončev se danas ponovo oglasio saopštenjem i istakao da „spinovanje Šurbatoviću sada neće proći“.

„On i dalje ne odgovara na pitanja koja zanimaju celokupnu fudbalsku javnost u Srbiji. Verujem da ima razloga zbog čega ne sme o tome da priča i zbog čega se plaši. Već šest godina sam član Izvršnog odbora FŠ, a simptomatično je kako je to danas dovedeno u pitanje. Kao neko ko je na javnoj funkciji ipak imam pravo da se bavim sportskom delatnošću, što je i potvrdio Upravni sud poništivši rešenje Agencije za sprečavanje korupcije da sam u sukobu interesa. Upravo ljudi kao ja, koji se ne plaše da postave pitanja smetaju onima koji smatraju da su iznad zakona“, rekao je Tončev.

On je istakao da kao član IO FŠ nije dobio nikakav finansijski izveštaj niti je bio upoznat sa odlukama koje su donošene.

„Moj jedini cilj jeste da svi u Srbiji imaju jasan uvid u ono što se dešava u FŠ. Cela nacija je svim srcem bila uz reprezentaciju u Kataru, fudbal se u Srbiji voli i za fudbal se živi i zato svaki građanin ima pravo da zna istinu o svakom segmentu rada saveza i njegovih funkcionera“, dodao je on.

Tončev je istakao da je u fudbal, baš kao i politiku ušao kao ostvaren i materijalno siguran poslovni čovek.

„Vođen sam jedino iskrenom emocijom i realnim planovima kako da svaku sferu života u koju sam uključen unapredim i poboljšam. Mnogi, baš kao i Šurbatović, nažalost svaku poziciju u karijeri koriste za lično bogaćenje i otimačinu po svaku cenu. Takvi od istine beže vređanjem i neosnovanim napadima i drže se svog straha kojim čuvaju ‘radno mesto’ i imidž sposobnih i nezamenjivih. Ukoliko Šurbatović pokaže dokaz o plaćenom porezu i o tome koliko je novca prešlo preko njegovog računa i ukoliko čuvena kartica FŠ pokaže da ja grešim, lično ću nadoknaditi iznos o kome pričamo“, zaključuje se u saopštenju Novice Tončeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.