U trendu

Obradović: Ako želiš da pobediš u Evroligi ne možeš da izgubiš 15 lopti

VALENSIJA – Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je večeras da je Valensija zasluženo pobedila „crno-bele“ u meču 20. kola Evrolige.

Valensija je večeras na svom terenu slavila sa 89:81.

„Pre svega čestitke Valensiji na pobedi večeras, igrali su agresivno, bili su dobri u prvom poluvremenu, a mi smo se vraćali u drugom, imali smo dosta dobrih minuta, ali očigledno to nije bilo dovoljno“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle meča.

On je istakao da Partizan i Valensija zaslužuju da igraju u Evroligi.

„Verujem da obe ekipe zaslužuju da budu u Evroligi. Ceo svet zna šta Valensija ima ovde, to je tim zaslužuje koji bude da bude u Evroligi kao i mi. Verujem u ovaj tim, imamo tradiciju i projekat koji predstavlja proces“, dodao je trener Partizana.

On je istakao da je Matijas Lesor važan igrač za Partizan. Lesor je večerašnji meč završio ranije zbog pet ličnih grešaka.

„Ne mogu da dam mišljenje za dva faula, verujem da je na kraju presudilo prvo poluvreme, bili smo dosta spori, imali smo loše odluke u napadu. Ukoliko želiš da pobediš u Evroligi, ne možeš da izgubiš 15 lopti i da imaš isti broj asistencija, pričamo o napadu, a što se tiče odbrane, poslednjih pet napada smo dopustili dva šuta za tri poena i tri za dva plus jedan“, zaključio je Obradović.

Partizan će u narednom kolu Evrolige, 27. januara gostovati ekipi Crvene zvezde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar