U trendu

Obradović: Čestitke igračima na pobedi, morao sam da vodim računa o minutaži

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je igračima „crno-belih“ na pobedi protiv Asvela u 22. kolu Evrolige.

Košarkaši Partizana su sinoć u Beogradu stigli do 11. trijumfa u Evroligi, pošto su slavili 92:68.

„Ne mislim da je bilo opuštanja u poslednjoj četvrtini, imali smo mnogo otvorenih šuteva koje nismo ubacili. To je sastavni deo igre, a ja sam u poslednjoj četvrtini morao da vodim računa o minutaži, jer u petak imamo važnu utakmicu protiv Žalgirisa“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle utakmice.

On je istakao da bi voleo da košarkaši Partizana nastave u istom ritmu u nastavku sezone.

„Veoma sam zadovoljan i voleo bih da nastavimo u ovim ritmu, jer opet su sjajne brojke kada su u pitanju izgubljene i osvojene lopte. Tako je bilo i protiv Zvezde i voleo bih da nastavimo. I drugi podatak, u prvom poluvremenu su imali osam ofanzivnih skokova, a u drugom samo tri. Nekoliko napada je bilo da nisu uspeli da šutnu ka košu, sve pohvale igračima“, izjavio je trener Partizana.

„Crno-beli“ će u petak gostovati Žalgirisu u 23. kolu Evrolige.

„Moramo isto da igramo odbranu. Idemo protiv Žalgirisa, oni su agresivan i fizički tim, dosta polažu na odbranu. Igraju u velikom ritmu sa dosta izmena. Posle toga ima još dosta da se igra, ali nas sada zanima isključivo Žalgiris“, naveo je Obradović.

Obradović je rekao da je Džejms Naneli odigrao sinoć angažovano u odbrani i napadu, kao i ceo tim „crno-belih“.

„Pobeda protiv Crvene zvezde donela je dosta u psihološkom smislu. Rekao sam da su slavili posle te utakmice u svlačionici. Najvažnije je samopouzdanje, sve dolazi iz njega i moramo da nastavimo daigramo. Moramo da znamo šta znači agresivna odbrana i napad. Ako tako nastavimo, siguran sam da možemo da ostvarimo velike rezultate, najiskrenije to mislim“, izjavio je trener Partizana.

Obradović je istakao da košarkaši Partizana ove sezone imaju veliku podršku navijača.

„Mnogo smo ponosni. Navijanje, želja, oni prepoznaju dobru odbranu, reaguju na to i hvala im na tome. Sada tako treba igrati u gostima. Protiv Zvezde smo uspeli, našli smo rešenje i moramo tako da nastavimo“, dodao je Obradović.

On je potom najavio meč u Kaunasu protiv Žalgirisa.

„Najvažnija stvar je da igramo agresivno na lopti. U prvom poluvremenu smo imali tri greške u odnosu na ostatak utakmice, ali to je tako, da ne pominjem imena. Moramo da radimo, sve to izgleda bolje. Jedna od ključnih stvari protiv Žalgirisa je agresivnost na lopti i njihovim ključnim igračima, kao što smo večeras na Diju Bostu i Nandu De Kolou. Uvek postoje igrači koji su najvažniji za igru nekog tima“, zaključio je Obradović.

On je na kraju potvrdio da je slovački košarkaš Vladimir Brodžijanski odlučio da napusti Partizan iako je imao ugovor sa „crno-belima“ do 14. februara. Obradović je zahvalio slovačkom košarkašu i poželeo mu sreću u nastavku karijere.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar