U trendu

Obradović: Držali smo agresivnost tokom cele utakmice

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da su „crno-beli“ zasluženo večeras pobedili Budućnost, jer su odigrali agresivno tokom cele utakmice.

Košarkaši Partizana prekinuli su seriju od četiri poraza u svim takmičenjima i u derbiju devetog kola ABA lige savladali su Budućnost 106:77.

„Počeli smo agresivno i držali smo agresivnost cele utakmice. Znali smo da nam je utakmica važna, s obzirom na seriju loših rezultata iza nas, zato čestitam igračima, jer su odigrali vrlo agresivno i veoma dobro protiv dobre ekipe Budućnosti. Naravno, hvala svima koji su došli da nas bodre, pogotovo mlađe igrače, to na njih i te kako utiče“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare po završetku meča.

On je izneo niz pohvala na račun Tristana Vukčevića i Uroša Trifunovića.

„Oni su promenili način treninga i treniraju mnogo bolje. Podatak da ranije nisu igrali nije tačan. Može lepo da se vidi minutaža Partizanovih igrača u ABA ligi. Mislim da sa ovom večerašnjom utakmicom nijedan igrač nema više od 20 minuta u proseku. To veoma lako može da se proveri. Znači igrali su. Igrali su i ranije. Večeras su igrali dobro obojica, posebno Trifunović. Tristan je igrao bez promašaja u napadu, u odbrani neke stvari nisu bile dobre, ali je promenio način treninga. Kad sam razgovarao sa njima rekao sam da će dobijati šansu. Trening će odrediti ko će koliko da igra na utakmici. Veoma je prosto“, dodao je trener Partizana.

Obradović je najavio da će Alen Smailagić sutra početi sa treninzima.

„Mislim da će i Aleksa Avramović dobiti dozvolu da radi sa loptom. To ne znači da će početi da radi sa timom. Za početak će individualno, da odredi koliko mu treba vremena. Balša Koprivica još nije spreman, radi što se tiče kondicije, radi i sa loptom, ali nije ni blizu da se priključi radu sa timom“, zaključio je Obradović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.