U trendu

Obradović i Lazić: Da ostavimo probleme po strani

BEOGRAD – Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izjavio je ekipa mora da zaboravi sve probleme i da danas protiv Zenita mora da odigra disciplinovano ako želi dobar rezultat.

Meč 16. kola Evrolige između Zenika i Zvezde igra se danas od 18 sati u „Sibur Areni“ u Sankt Peterburg.

Crveno-beli zbog slučaja pojave korona vriusa nisu igrali u nedelju meč ABA lige protiv Cedevita Olimpije, a nakon novih testiranja i laboratorijske analize utvrđeno da je samo jedan igrač zaražen i nakon toga krenuli su put Rusije.

„Zenit je vrlo iskusna ekipa, svakako formirana da se bori za plasman u TOP 8. Već su pokazali da mogu svakoga da pobede u Evroligi, ključni igrač je Kevin Pengos, ali igra zavisi od mnogo igrača uz odličan balans unutrašnje i spoljne linije. Imaju odlične šutere u Beronu, Holinsu i KC Riversu, dobre skakače i visoke igrače u Tomasu, Gudaitisu. Uz sve što nam se događa i događalo prethodnih dana, verujem da možemo čvrstom i disciplinovanom igrom na obe strane terena da odigramo dobru utakmicu“, rekao je Obradović za klupski sajt.

Kapiten Branko Lazić kaže da će tim pokušati iznenadne probleme da ostavi po strani koliko god je to moguće.

„Nismo trenirali u nedelju, a spremali smo se za utakmicu ABA lige. Do utakmice u Rusiji praktično ćemo imati samo taj jedan lakši trening, a čeka nas ekipa koja je ove sezone pokazala da sa pravom može da se nada visokom plasmanu. Većinu igrača dobro poznajemo, Berona i Riversa najbolje, ali sve su to igrači koji imaju već dosta evroligaških sezona u nogama i veliki kvalitet. Nema previše velikih reči u najavi ove utakmice, moramo da se „skupimo“ odigramo prema dogovoru i borbeno, i verujem da dobar meč može da nam pruži priliku da se borimo za bodove“, rekao je Lazić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.