U trendu

Obradović: Igrali smo dobro, kontrolisali smo meč

BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je večeras svom timu na igri i pobedi protvi Hamburga u Evrokupu.

Crno-beli su večeras ubedljivo pobedili nemački tim 102:77 u hali „Aleksandra Nikolić“.

„Igrali smo dobru utakmicu, kontrolisali smo meč. Čestitam mojim igračima za veoma dobro izadnje. Takođe, čestitam i rivalu, borili su do kraja, pokazali su karakter“, rekao je Obradović na konferenciji za medije posle meča.

Obradović je upitan i da li ima šta da zameri svojim igračima, s obzirom na to da poslednjih nekoliko utakmica rešavaju već u prvih pet minuta.

„Utakmica traje 40 minuta i treba da se igra ozbiljno. Problai smo da igramo ozbiljno iako smo poslednju četvrtinu izgubili. Mora da postoji želja da se igra od prvog do posldnjeg sekudne. Svako mora da koristi svoje vreme na praketu i ja mogu da budem zadovoljan kakda s epogeld aminutaza, jer niko nije bio izand 23 minuta. Mislim da je Ledej jedan igrao toliko…Mi imamo utakmicu za manje od 48 sati, zasostli meč saMegom i veoma je važan taj segment da smo vodili računa o zamoru igrača. Ovi koji igrali od starta bili su iznaredni, sa klupe takođe pokušali da daju maksimum. Uvek ima i loših i dobrih stvari i o otme ćemo razgovorati“, istakao je Obradović.

„Hvala navijačima fantastičnoj atmosferi, u ovim teškim vremenima i sa tolikim brojem zaraženih da dođu i pomognu timu, to je zaista fascinantno. Voleo bih da je ovo normalno vreme i da ih pozoverm da dođu u četvrtak, ali ne mogu jer je svima želim dobro zdravlje. Ko je zdrav i ko može da dođe, dobrodošao je, jer ovi igrači to zaslužuju. Kada je ovako navijanje kod igrača postoje dodatni motivi“, poručio je Obradović.

Partizan u četvrtak u 17 sati igra protiv Mege zaostali meč u ABA ligi.

„Ovo će biti tim, Rade Zagorac treba da ide na kontrolu u četvrtak na dan utakmice, Miletića ćemo testirati, Dangubić vececras nije igrao jer je imao jedan i po trening. Sutra ćemo imai trening, odradićemo skauting. Oni zaslužuju respekt, to su mladi igrači oji imaju veliku želju. Mislim da pristup mora da bude na nivou kao večeras“, rekao je Obradović.

Trener Hamburga Pedro Kaljes čestitao je crnpo-belima.

„Čestiram Partriznu , imali su dobar meč. Čestitam mom timu, bio je lepo igrati košarku protiv ekipe kao što je Partizan“, rekao je Kaljes.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.