U trendu

Obradović: Imamo istorijsku priliku za odlazak na OI

BEOGRAD – Ovo je ogromna prilika da se uđe u istoriju. To je san svake devojčice i dečaka kada spozna šta je sport, rekao je selektor rukometašica Srbije uoči okupljanja ekipe pred start kvalifikacionog turnira u Đeru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

„Sigurno je da su devojke svesne i znaju da im je ovo krune karijere. Imamo dobru priliku, sećam se dosta utakmica u kojima su pružile pravu igru. Nadam se odlasku u Tokio. I kada odemo, da ne stanemo na tome ‘otišli smo’. Ova ekipa, ako je zdrava i kompletna, ima velike šanse za medalju. To je moje mišljenje. Ne smemo da se uplašimo pobede ili bilo čega. Imamo najgori mogući raspored, Rusiju, pa Mađarsku. Mađarice se spremaju samo za nas, ne gledaju ništa drugo. Ubeđene su da će nas Ruskinje pobediti. Biće jako interesantno“, izjavio je Obradović, a preneo sajt Saveza.

Rukometašice Srbije prvi meč u Đeru igraju u petak protiv Rusije (20 sati), dan kasnije od 17.30 sledi duel sa Mađaricama i konačno u nedelju, takođe od 17.30, protiv Kazahstana.

Dve najbolje selekcije sa turnira izboriće plasman u Tokio.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.